Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
FOTO: nelielā pilsētiņā prezidenti atklājuši Latvijas un Slovēnijas sadraudzības soliņu
foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja
Politika

FOTO: nelielā pilsētiņā prezidenti atklājuši Latvijas un Slovēnijas sadraudzības soliņu

Jauns.lv

Valsts prezidents Egils Levits, uzturoties oficiālā vizītē Slovēnijā, šodien piedalījās Eiropas Jauniešu konferences diskusijā "Let's Talk about Europe", kā arī kopā ar Slovēnijas prezidentu Borutu Pāhoru apmeklēja Hermana Potočnika Nordunga vārdā nosaukto Kosmosa tehnoloģiju centru.

FOTO: nelielā pilsētiņā prezidenti atklājuši Latvi...

Kosmosa tehnoloģiju centrs atrodas Slovēnijas nelielajā pilsētā Vitanje. Tā ārpusē šodien atklāts abu valstu sadraudzības soliņš.

Prezidenti pie Kosmosa tehnoloģiju centra atklājuši Latvijas un Slovēnijas sadraudzības soliņu

Valsts prezidents Egils Levits, uzturoties oficiālā vizītē Slovēnijā, šodien piedalīsies Eiropas Jauniešu konferences diskusijā "Let's Talk about Europe", kā arī ...

Latvijas un Slovēnijas pētnieki, klātesot abu valstu prezidentiem, otrdien parakstīja vienošanos par sadarbību valodu tehnoloģiju jomā, kas paredz valstu sadarbību, pieredzes un zināšanu apmaiņu, piedaloties kopīgos pētniecības projektos, un praktiski stiprinās latviešu un slovēņu valodas digitālajā pasaulē.

Levits šodien devies arī uz Slovēnijas Sabiedrības veselības nacionālo institūtu. Pēc tam valsts pirmā amatpersona kopā ar Pāhoru apmeklēja Slovēnijas kontingenta "10eFP" bāzi.

Savukārt Valsts prezidenta kundze Andra Levite šodien devās uz Navjes memoriālo parku un tiksies ar starptautiskās iniciatīvas "United Growing Books of the World" autoru Janežu Gabrijelčicu.

Valsts prezidenta oficiālā vizīte Slovēnijā norit no otrdienas līdz trešdienai.