Sabiedrība
2021. gada 26. augusts, 20:30

Maira Brieža māsa dalās rūgtā pieredzē par vīra Jāņa ārstēšanu Latvijā

Jauns.lv

Latvijas boksa zvaigznes Maira Brieža māsa Santa pēdējo divu mēnešu laikā saskārusies ar rūgtu pieredzi, cīnoties par vīra Jāņa dzīvību.

Kā vēsta TV3 raidījums "Bez tabu", jūnija beigās viņas vīrs Jānis nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, kur viņam veikta operācija. Diemžēl pēc tās tālāka ārstēšana atteikta.

"Ārsts pateica, ka audzējs ir ļoti agresīvs, ļoti ātri progresē. Diemžēl neesot vietas tādiem pacientiem. Prasīju, ko darīt. Pateica, ka neko nevarot palīdzēt. Audzējs parāk liels. Pateica, ka raksta viņu ārā. Bija paliatīvā aprūpe, bija pamperā, nestaigāja, nesēdēja. Bija pilnīgi nekāds, acis peldēja, bija koncentrēšanās problēmas," "Bez tabu" atminas Santa.

Bijusi izmisumā, jo sapratusi, ka jānoskatās, kā vīrs mirst. "Cilvēki zvanīja un teica, lai nepadodos. Teica, ka es nevaru dzīvu cilvēku vienkārši atstāt nomirt."

Sieviete sazinājusies ar klīnikām ārvalstīs, interesējoties, vai tiešām šajā situācijā neko nevarot darīt. Klīnika Vācijā piekritusi uzņemt Jāni. Veikusi gan ķīmijterapiju, gan citas procedūras, pēc kurām vīrieša veselība būtiski uzlabojusies.

"Viņi laida arī pretvēža vakcīnu. Arī imūnterapiju," stāsta Santa, atklājot, ka Vācijas ārsti arī jautājuši, kāpēc Latvijas slimnīcā Jānim pēc operācijas nav veikta tālāka ārstēšana. Sievietei nācies skaidrot Latvijas ārstu teikto, ko savukārt Vācijas ārsti nav sapratuši.

Jānis pēc ārstēšanās Vācijā tagad jūtas labāk, jau sēž.

Lai Jānis varētu ārstēties Vācijā, cilvēki vienā naktī saziedojuši nepieciešamo summu - 57 000 eiro.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.