Turpinās audzēkņu uzņemšana Ventspils Tehnikumā!
Sabiedrība
2021. gada 4. augusts, 07:00

Turpinās audzēkņu uzņemšana Ventspils Tehnikumā!

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Pamatskolu absolventiem šis ir nozīmīgs laiks, lai izvēlētos perspektīvāko mācību iestādi. Viena no šobrīd kvalitatīvākajām iespējām ir mācību turpināšana dinamiskajā, izglītības un vides ziņā mūsdienīgajā Ventspils Tehnikumā.

Kāpēc izvēlēties mācības Ventspils Tehnikumā?

Izglītības iestādes direktore Kristīne Vāgnere-Davidova uzsver: “Ventspils Tehnikums sniedz plašu profesionālās izglītības piedāvājumu, ieskaitot konkurētspējīgās un darba tirgū ļoti pieprasītās STEM - dabas zinātņu un tehnoloģiju - jomās. Mācību procesā audzēkņi apgūst praktiskas iemaņas un specializētas zināšanas, kas atbilst mūsdienu darba videi uzņēmumos. Profesionālā izglītība jau sen ir laba alternatīva vidējai izglītībai, turklāt tā sniedz iespēju uzreiz pēc profesionālās kvalifikācijas iegūšanas uzsākt darba gaitas profesijā vai arī turpināt izglītoties augstskolā. Aicinu jauniešus būt atvērtiem savām interesēm, lai nākotnē strādātu profesijā, kas saista, labi padodas un sagādā gandarījumu!” 

Kvalitatīva izglītība modernā vidē nav vienīgā Ventspils Tehnikuma priekšrocība: mācību laikā audzēkņiem ir pieejama mūsdienīga, ikdienas, mācību un atpūtas iespējām pilnībā atbilstoša dienesta viesnīca, plaša spektra interešu izglītība gan zinātnes, gan izklaides un sporta jomās. Katru gadu skolēni sekmīgi piedalās profesionālos konkursos Latvijas un Eiropas mērogā, kā arī iegūt starptautisku pieredzi mobilitātes projektos. Tieši tāpēc mācību laiku Ventspils Tehnikumā daudzi vērtē kā interesantu, nozīmīgu un vērtīgu. Kārlis Edvards Ozoliņš, Ventspils Tehnikuma absolvents un SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība" Ūdens saimniecības vadītāja pienākumu izpildītājs uzsver: “Ventspils Tehnikuma izglītības potenciālu vērtēju kā augstu, jo šeit pieejamas daudz jaunu tehnoloģiju, kas palīdz jauniešus ieinteresēt mācīties un iegūt jaunas zināšanas, kā arī visa pārējā infrastruktūra ir ļoti moderna un patīkama!”

Kādas profesijas iespējams apgūt Venstpils Tehnikumā?

2021./ 2022. mācību gadā pieejams plašs darba tirgū pieprasītu programmu piedāvājums:

→ Viesmīlības un tūrisma jomā iespējams apgūt tūrisma pakalpojumu konsultanta, viesu uzņemšanas dienesta speciālista, restorāna un kuģa pavāra profesijas; 

→ Metālapstrādes, mašīnbūves un autotransporta jomā var apgūt mašīnbūves tehniķa, automehāniķa un mehatronisku sistēmu tehniķa profesijas;

→ Tīklu un automatizēto sistēmu jomā iespējams apgūt elektrotehniķa un inženierkomunikāciju tehniķa profesijas;

→ Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomas piedāvājumā ir tādas pieprasītas profesijas kā programmēšanas tehniķis, datorsistēmu tehniķis un mehatronisku sistēmu tehniķis.

Vai Ventspils Tehnikuma absolventi ir pieprasīti darba tirgū?

Ventspils Tehnikuma absolventus gaida un labi novērtē arī darba devēji.

“Augstu novērtējam iespēju kopīgi nodrošināt mācību iespējas audzēkņiem, kas sastāv no labas teorētiskās bāzes skolā un prakses uzņēmumā. Audzēkņi pēc skolas veiksmīgi var iesaistīties darba tirgū vai nu mūsu vai citos uzņēmumos,” tā Mikus Brakanskis, Ventspils Tehnikuma sadarbības partneris, SIA “Bucher Municipal” ražošanas vadītājs.

Kad un kā var pieteikties mācībām Ventspils Tehnikumā?

Līdz pat 20. augustam, iepriekš piesakoties pa tālruni 63622663, ir iespējams 2021./ 2022. mācību gada programmām reģistrēties klātienē. Attālinātā pieteikšanās notiek Ventspils Tehnikuma mājaslapā www.ventspilstehnikums.lv, turpat var iegūt informāciju gan par mācību saturu, gan arī par dienesta viesnīcu un interešu izglītības iespējām.

Lai pieteiktos, ir jāiesniedz:

  • iesniegums,
  • izglītības dokumenta un sekmju izraksta kopija,
  • 4 fotogrāfijas,
  • veselības izziņa U/27. 

Ventspils Tehnikuma mājaslapā pieejama arī virtuālā tūre un dokumentu   iesniegšanas videoinstrukcija, kas palīdzēs visu izdarīt pareizi!

Profesionālā izglītība ir dubulta drošība nākotnei, jo četru gadu laikā tiek iegūta gan vidējā izglītība, gan profesija!

Saules iela 15, Ventspils

Tālrunis: +371 636 226 63

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" ietvaros. Šī ziņa atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.