Sabiedrība
2021. gada 1. augusts, 09:11

Gaidāmas vairākas izmaiņas autobusa maršrutos Kurzemē

Jauns.lv / LETA

No šodienas gaidāmas vairākas izmaiņas autobusa maršrutos Kurzemē, pavēstīja Autotransporta direkcija.

Direkcijā skaidroja, ka tās veiktas, izvērtējot pasažieru skaitu atsevišķos reisos, un ierobežotā finansējuma dēļ lemts pārvadājumus neveikt tajos reisos, kur pasažieru praktiski nav. Vienlaikus ir atklāti jauni maršruti vai saīsināti esošie, izvērtējot pasažieru pārvietošanās paradumus.

Tiks slēgti atsevišķi reisi maršrutos Liepāja-Nīca-Otaņķi, Liepāja-Vērgale, Liepāja-Dunalka, Aizpute-Cīrava, Vaiņode-Priekule-Krote-Tadaiķi, Liepāja-Durbe-Vecpils, Liepāja-Bārta-Rucava, Liepāja-Jūrmalciems, Liepāja-Otaņķi-Nīcas centrs, Liepāja-Ziemupe, Liepāja-Nīca un Rīga-Liepāja.

Jaunus reisus atklās maršrutos Aizpute-Kazdanga-Cildi, Rīga-Liepāja un Rīga-Kuldīga-Pāvilosta.

Tāpat autobusa maršruts Vaiņode-Priekule-Aizvīķi tiks saīsināts - maršruta nosaukums turpmāk būs Priekule-Aizvīķi, līdz Aizputei tiks saīsināts arī maršruts Rīga-Aizpute-Liepāja, bet Rīga-Vaiņode-Liepāja tiks saīsināts līdz Priekulei.

Vienlaikus tiks slēgts maršruts Rīga-Kuldīga-Liepāja, jo pasažieri pārsvarā brauc maršruta posmā no Liepājas līdz Kuldīgai (un otrādi). Tā vietā tiks atklāts jauns maršruts Liepāja-Kuldīga.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.