foto: EPA/Scanpix
Seniorus apzvana un aicina vakcinēties. Kāda ir atsaucība?
Sabiedrība
2021. gada 16. jūlijs, 17:43

Seniorus apzvana un aicina vakcinēties. Kāda ir atsaucība?

Jauns.lv / LETA

Veicot senioru apzvanīšanu, lielajās pilsētās vakcinācijai pret Covid-19 uzreiz piesakās vidēji 10% senioru, aģentūrai LETA pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

"Redzam tendenci, ka interese pēc apzvanīšanas turpinās. Piemēram, Daugavpils vakcinācijas punktu pierakstu laiki labi pildās, liela interese ir arī par vakcinācijas pakalpojumu Daugavpils tirdzniecības centrā "Dittona", un seniori uz vakcināciju ierodas, norādot, ka lēmumu vakcinēties pieņēmuši pēc saņemtā zvana, kaut sākotnēji, uzrunāšanas brīdī pierakstam nav piekrituši, pēc tam ir apdomājuši un atnākuši," skaidro Vasiļjeva.

Tikmēr mazo pilsētu iedzīvotāju atsaucība ir zemāka nekā lielajās pilsētās. Būtiskākais iemesls esot vakcinācijas iestāžu nepieejamība seniora atrašanās vietas tuvumā. Šo problēmu Vakcinācijas projekta organizētāji apņēmušies risināt ar papildu izbraukumu vakcināciju rīkošanu šādās pašvaldībās.

Maijā sākās senioru vecuma grupā virs 60 gadiem personiska uzrunāšana. Pirmais pilotprojekts tika īstenots Jelgavā, taču, sākot ar jūnija vidu, šis darbs notiek intensīvā režīmā, nedēļā apzvanot vidēji 10 000 senioru, informē nodaļas pārstāve.

Kopumā līdz 9.jūlijam apzvanīti jau teju 30 000 iedzīvotāju.

Līdz šim ir apzvanīti Jelgavas, Daugavpils, Liepājas, Rēzeknes, Alūksnes, Auces, Baložu, Bauskas, Brocēnu, Cēsu, Cesvaines, Dobeles, Jēkabpils, Kandavas, Ķeguma, Kuldīgas, Lielvārdes, Līgatnes, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valmieras un citu pilsētu seniori.

"Šonedēļ turpinās intensīva apzvanīšana," atzīmē Vasiļjeva, papildinot, ka no 14.jūlija sākta jaunu izejošo zvanu kampaņa, kurā ir apkopoti aptuveni 20 000 respondentu - tie ir iedzīvotāji, kuri reģistrējušies vietnē "manavakcina.lv", tomēr līdz šim nav sākuši vakcinācijas procesu.

Apzvanīšanas laikā tiek piedāvāts arī uzreiz veikt pierakstu uz tuvāko vakcinācijas punktu, senioriem vecumā virs 80 gadiem piedāvā arī iespēju veikt vakcināciju mājās.