foto: LETA
Liepājā uz ielas nodurts vīrietis, kurš aizstāvējis ratiņkrēslā sēdošu cilvēku
Ilustratīvs foto
112
2021. gada 14. jūnijs, 11:35

Liepājā uz ielas nodurts vīrietis, kurš aizstāvējis ratiņkrēslā sēdošu cilvēku

Jauns.lv

11.jūnijā Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par slepkavību, portālu Jauns.lv informē VP.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

 

Policija turpina izmeklēšanu, taču šobrīd sākotnējā informācija liecina par to, ka ap pulksten 23.40 kāds vīrietis vecumā ap 50 gadiem Liepājā, Lielās ielas autobusa pieturā piegājis pie cilvēka, kurš atradies ratiņkrēslā, un savstarpēja konflikta rezultātā draudējis viņam ar nazi. Turpat esošais vīrietis vecumā ap 40 gadiem, to redzot, devies aizstāvēt ratiņkrēslā esošo, kā rezultātā uzbrucējs pavērsis nazi pret viņu, un iedūris viņam krūškurvī, pēc kā pats devies prom.

Notikumu redzēja divi aculiecinieki, no kuriem viens piesteidzās pie cietušā sniegt palīdzību, taču diemžēl cietušais turpat nomira, taču otrs aculiecinieks steidzās pakaļ uzbrucējam, viņu panāca un nogāza gar zemi. Likumsargi tajā brīdī brauca garām notikuma vietai un, redzot notikušo, aizturēja uzbrucēju.

Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par noziedzīgiem nodarījumiem, kuri vērsti pret personas dzīvību un veselību, un no ieslodzījuma vietas atbrīvojies pagājušajā gadā.

Svētdien Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas lūdza tiesu vīrietim piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā. Valsts policija turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību), soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, norāda VP.