foto: Edijs Pālens/LETA
Rancāns jaunajai iekšlietu ministrei norāda uz Policijas akadēmijas atjaunošanas nepieciešamību
"Mēs pašlaik redzam politiskā lēmuma sekas, kuras tika īstenotas desmit gadus atpakaļ, kad Policijas akadēmija tika likvidēta," norādīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.
Politika
2021. gada 9. jūnijs, 13:55

Rancāns jaunajai iekšlietu ministrei norāda uz Policijas akadēmijas atjaunošanas nepieciešamību

Jauns.lv / LETA

Policijas akadēmija ir jāatjauno, jo līdzšinējā prakse nespēj nodrošināt profesionāļu apmācību, šodienas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē, deputātiem tiekoties ar jaunievēlēto iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP), sacīja komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP).

Viņš uzsvēra, ka veidojot Policijas akadēmiju nav jādomā par finansiāliem līdzekļiem, jo akadēmija nav tikai vieta, kurā apgūst profesionālās prasmes, bet arī iestāde, kurā audzina patriotismu.

"Policijas akadēmijai ir arī profesijas prestiža celšanas misija, jo pašlaik ar pastāvošo sistēmu studenti vienkārši nevēlas mācīties par izmeklētajiem, vai prokuroriem," sacīja politiķis.

Rancāns pauda viedokli, ka arī demokrātijas uzturēšana izmaksā lielus līdzekļus, bet tas nenozīmē, ka no tās ir jāatsakās. "Lētākais nekad nav labākais. Mēs pašlaik redzam politiskā lēmuma sekas, kuras tika īstenotas desmit gadus atpakaļ, kad Policijas akadēmija tika likvidēta".

Jaunievēlēta iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) pauda pretēju viedokli, sakot, ka pašlaik tiks izskatīti arī citi varianti. Ministre piedāvāja paplašināt izglītības programmas jau esošajās universitātēs un koledžās. "Akadēmija izveide prasīs ļoti lielus finansiālus līdzekļus un pirms tās izveides ir jāizvērtē, vai šīs izmaksas būs lietderīgas".

Iepriekš vēstīts, ka bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) pauda atbalstu akadēmijas izveidei. Arī Valsts prezidents Egils Levits bija paudis viedokli, ka Policijas akadēmijas atjaunošana ir svarīga Latvijas iekšējās drošības stiprināšanai un, ka tās slēgšana iepriekš bijusi kļūda.

Kā ziņots, izstumjot no koalīcijas "KPV LV", 3.jūnijā Ģirģenu iekšlietu ministra amatā nomainīja Golubeva.