Krāšņie Siguldas Opermūzikas svētki pulcē Latvijas prezidentu un citas prominences. FOTO
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni Siguldas Opermūzikas svētkos.
Kultūra

Krāšņie Siguldas Opermūzikas svētki pulcē Latvijas prezidentu un citas prominences. FOTO

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Siguldā norisinājās XXIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki ar Latvijas un pasaules izcilāko operdziedātāju dalību. Starp skatītājiem bija Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni, Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, aktieris Rolands Zagorskis, TV personība Anna Rozīte, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps un citi.

Krāšņie Siguldas Opermūzikas svētki pulcē Latvijas...

Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos apmeklētājiem bija iespēja baudīt četrus augstvērtīgus opermūzikas koncertus, brīvdabas operas izrādi “Zelta zirgs” ar izcilo tenoru Jāni Zēberu galvenajā lomā un vairākus bezmaksas koncertus ar Latvijas mūziķu uzstāšanos. „Zelta zirgs”  izrāde šogad bija sevišķi svinīga, jo ar šo iestudējumu svētku organizatori vēlējās godināt četrkāršu jubileju – Rainim – 150, komponistam Arvīdam Žilinskim – 110, operas „Zelta zirgs” pirmizrādei – 50, bet Antiņa lomas izpildītājam tenoram Jānim Zāberam – 80 gadu.

Īpaša skatītāju uzmanība un interese tika veltīta Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku greznajam Galā koncertam, kurā uzstājās pasaulē vispieprasītākais tenors no Argentīnas Marsello Alvaress un franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margēna.

Opera “Zelta Zirgs” Siguldas Opermūzikas svētkos 2015. gada 1. augustā.

Siguldas Opermūzikas svētki. Opera "Zelta Zirgs"

Opera “Zelta Zirgs” Siguldas Opermūzikas svētkos 2015. gada 1. augustā.

XXIII Starptautiskos Siguldas Opermūzikas svētkus apmeklēja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni, ministri, politiķi šovbiznesa pārstāvji un citi Latvijā pazīstami ļaudis.

Siguldas Opermūzikas svētku apmeklētāji

XXIII Starptautiskos Siguldas Opermūzikas svētkus apmeklēja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni, ministri, politiķi šovbiznesa pārstāvji un citi ...

Siguldas Opermūzikas svētku Galā noslēguma koncerts 2015. gada 2. augustā.

Siguldas Opermūzikas svētku Galā noslēguma koncerts

Siguldas Opermūzikas svētku Galā noslēguma koncerts 2015. gada 2. augustā.

Kasjauns.lv/Foto: Ilmārs Znotiņš