foto: Publicitātes foto
FOTO: Rīgas ostā notiek civilās aizsardzības mācības
Sabiedrība
2021. gada 7. jūnijs, 16:41

FOTO: Rīgas ostā notiek civilās aizsardzības mācības

Jauns.lv

Šodien, 7. jūnijā, piedaloties operatīvo dienestu un uzņēmuma pārstāvjiem, uzņēmuma SIA „Riga fertilizer terminal” teritorijā norisinājās vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības mācības, portālu Jauns.lv informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti uzņēmuma civilās aizsardzības plānā, ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā, kā arī pārbaudīt iesaistīto institūciju un uzņēmuma sadarbību, izvērtēt amatpersonu spēju novērtēt situāciju un pieņemt lēmumus.

Civilās aizsardzības mācības Rīgas ostā

7. jūnijā, piedaloties operatīvo dienestu un uzņēmuma pārstāvjiem, uzņēmuma SIA „Riga fertilizer terminal” teritorijā norisinājās vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības ...

gallery icon
16

“Mācības, kurās tiek simulēti un modelēti dažāda tipa negadījumi gan ostas akvatorijā, gan uz sauszemes, piemēram, ostas termināļos, Rīgas brīvostā sadarbībā ar operatīvajiem dienestiem tiek organizētas regulāri. Tikai tā mēs realitātei maksimāli pietuvinātos apstākļos varam pārbaudīt operatīvo dienestu – VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts un Pašvaldības policijas, Ostas policijas, Valsts vides dienesta un citu dienestu gatavību sadarboties un mobilizēties avārijas seku novēršanā un likvidēšanā. Mērķis mums visiem ir viens – celt iesaistīto dienestu sadarbības kapacitāti un garantēt ostas, piegulošo teritoriju un visas Rīgas iedzīvotāju drošību,” uzsver Ostas policijas priekšnieks, ģenerālis Valdis Voins.

„Riga fertilizer terminal” ir modernākais un drošākais minerālmēslu pārkraušanas un īslaicīgas uzglabāšanas termināls Ziemeļeiropā, kas ekspluatācijā tika nodots 2013. gada beigās. Liela daļa līdzekļu tika investēta tieši apkārtējai videi drošās, starptautiski atzītās un modernās kravu pārkraušanas un uzglabāšanas tehnoloģijās.

Saskaņā ar likumā noteikto kārtību paaugstinātas bīstamības terminālos Civilās aizsardzības mācības tiek organizētas reizi gadā. Vienlaikus ik mēnesi uzņēmums organizē arī iekšējās mācības saviem operatīvo grupu darbiniekiem.

Praktiskās mācības norisinājās, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Lai samazinātu mācību dalībnieku kontaktēšanos, atsevišķas mācību scenārija epizodes tika izspēlētas attālināti. Tajās piedalījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Rīgas pašvaldības policija, Neatliekamas medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija, Ostas policija, Rīgas brīvostas pārvalde, Valsts vides dienests, kā arī SIA „Riga fertilizer terminal” pārstāvji.