Nacionālā teātra zvaigznes darbā atgriežas, dziedot un jokojot tramvajā.FOTO
Teātra jaunās sezonas atklāšanā visi mākslinieki tika aicināti piedalīties kopīgā izbraucienā ar Raiņa gada tramvaju.
Kultūra
2015. gada 6. augusts, 15:43

Nacionālā teātra zvaigznes darbā atgriežas, dziedot un jokojot tramvajā.FOTO

Kasjauns.lv

„Nekur tālu jau nevedīs, tikai uz krematoriju,” iespiežoties kolēģu pārpildītajā tramvajā, smēja Nacionālā teātra aktrise Lolita Cauka.

Atgriežoties darbā pēc vasaras brīvdienām, Nacionālā teātra radošajam kolektīvam bija sarūpēts pārsteigums – pirms tradicionālās jaunās sezonas uzsākšanas kopīgās fotografēšanās visi tika izsūtīti laukā no teātra telpām un aicināti pulcēties tramvaja pieturā. Pēc brīža piebrauca Raiņa gada tramvajs, ko rotā Nacionālā teātra un izrādes „Raiņa sapņi” uzraksti un ilustrācijas, un skatuves mākslinieki un tehniskais personāls tika aicināti doties nelielā ekskursijā, lai galamērķī, Ausekļa ielas tramvaju galapunktā, iemūžinātos pirmajā šīs sezonas kopbildē.

Gan pieturā pirms tramvaja piebraukšanas, gan brauciena laikā, aktieru starpā valdīja neviltots atkalsatikšanās prieks un liela jautrība. Daudzi apmainījās mīļiem apkampieniem, siltiem skatieniem un bučām, viens otru sveikdami ar atgriešanos darbā. Aktieri bija lustīgā noskaņojumā, un tramvaja salonu piepildīja ne tikai ar priecīgām čalām un smiekliem, bet arī ar dziesmām. Neizpalika arī joki. Piemēram, Ainārs Ančevskis, pēc kura domām sabiedriskajā transportā sēdvietas izmantot klājas tikai cienījama vecuma ļaudīm un grūtniecēm, ieraugot, ka Maiju Doveiku apsēžamies, skaļi secināja, ka kolēģe ir stāvoklī.

Pēc nofotografēšanās, atpakaļceļā, tramvajā ālējās ne tikai jaunās paaudzes aktieri, bet arī jau leģendu statusu iemantojušās Nacionālā teātra zvaigznes, kā Uldis Dumpis, Astrīda Kairiša un Ģirts Jakovļevs. Piespiedusies pie durvju stikla, trijotne uzjautrinājās, rādot smieklīgas grimases.

Tomēr Mārtiņam Eglienam pēc izbrauciena tramvajā radās atskārsme: „Arī citkārt uz darbu mēdzu braukt tramvajā, bet tādu bezgaisu kā šajā aktieru reisā, nebiju pieredzējis. Acīmredzot aktieri patērē ļoti daudz skābekļa!”

Cik priekpilna bija Nacionālā teātra radošās saimes atkalsatikšanās, cik lustīgs bija brauciens tramvajā un fotografēšanās galapunktā, skatiet fotogalerijā.

Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša, Anete Janševica