Ar izcilnieku un jubilāru sveikšanu Nacionālā teātra aktieri svin atgriešanos darbā. FOTO
Pie ziediem un ierāmētiem portretiem tika gan Nacionālā teātra aktieris Ģirts Jakovļevs, kas nesen atzīmētajā 75. Jubileju, gan Uldis Dumpis, kas tika sumināts ar 50 Nacionālajā teātrī nospēlētiem gadiem. Tikpat kā Zelta kāzas ar mīļoto darbavietu!
Kultūra
2015. gada 6. augusts, 22:58

Ar izcilnieku un jubilāru sveikšanu Nacionālā teātra aktieri svin atgriešanos darbā. FOTO

Kasjauns.lv

Latvijas Nacionālajā teātrī svinīgajā sezonas atklāšanas sanāksmē pasniegtas tradicionālās teātra balvas, ko saņēma virkne spožu mākslinieku, tostarp Maija Doveika, Dita Lūriņa-Egliena, Gundars Grasbergs, Evija Skulte, Daiga Kažociņa, Uldis Anže un citi.

Īpaši godināti tika arī vairāki gaviļnieki. Pie ziediem un dāvanām tika divi Nacionālā teātra grandi – Ģirts Jakovļevs, kas šovasar atzīmēja 75. jubileju, kā arī Uldis Dumpis – 1. augustā apritēja 50 gadi, kopš izcilais aktieris strādā Latvijas Nacionālajā teātrī. Savukārt Lāsma Kugrēna un Voldemārs Šoriņš tika sumināti ar 40 Nacionālā teātrī aizvadītiem darba gadiem. Teātra direktors Ojārs Rubenis atzinību pauda arī aizvadītās sezonas noslogotākajiem aktieriem – aptuveni ar 140 nospēlētām izrādēm šo titulu izpelnījās Evija Skulte un Uldis Anže.

Elzas Radziņas kulons tika pagājušās sezonas labākajai aktrisei Maijai Doveikai par Antigones lomu izrādē „Antigone”, Aspazijas lomu izrādē „Raiņa sapņi” un  Ermelindas Ruisas  lomu izrādē „Migla”. Doveikai kulonu pasniedza aktrise Lāsma Kugrēna, pie kuras tas glabājās kopš pagājušās vasaras.

Par izcili profesionālu sniegumu un pašaizliedzību teātra atzinība Daigai Kažociņai par Vivjenas Bēringas lomu izrādē „Prāts”.

Kārļa Sebra gredzenu saņēma pagājušās sezonas labākais aktieris Gundars Grasbergs par Kreona lomu izrādē „Antigone”, Raiņa lomu izrādē „Raiņa sapņi” un Viktora Goti lomu izrādē „Migla”, savukārt

Veltas Līnes gredzens - par spilgtāko mīlētājas lomu aizvadītajā sezonā –  tika Ditai Lūriņai par Nastasjas Fiļipovnas Baraškovas lomu izrādē „Idiots” .

Bet par aizvadītās sezonas Gada izrādi lielajā zālē tika atzīti „Raiņa sapņi”.

Pēc svinīgās sanāksmes skatuves mākslinieki pulcējās uz svinībām Nacionālā teātra Baltajā zālē, kur malkojot vīnu un mielojoties pie svētku galda, draudzīgā atmosfērā atzīmēja jaunās teātra sezonas iesākšanos.

Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša, Jānis Deinats, Ieva Lūka/LETA