foto: LETA
Likumprojektam, kas varētu ļaut klātienē apmeklēt hokeja spēles, nav noteikts steidzamības statuss
Politika
2021. gada 25. maijs, 20:23

Likumprojektam, kas varētu ļaut klātienē apmeklēt hokeja spēles, nav noteikts steidzamības statuss

Jauns.lv / LETA

Iespēja klātienē apmeklēt pasaules čempionāta hokejā spēles būs atkarīga no tā, cik ātri parlaments veiks grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā un tas tiks izsludināts, kā arī atbilstoši likumam valdība veiks grozījumus Ministru kabineta noteikumos, sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš norādīja, ka būs jāseko līdzi tam, kas rīt, 26.maijā, tiks nolemts Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kur skatīs likuma grozījumus, kuriem priekšlikumus par hokeja skatītājiem klātienē iesnieguši gan Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāti, gan parlamentārietis Andrejs Klementjevs (S).

Severs piebilda, ka diemžēl likumprojektam nav noteikts steidzamības statuss, kas ļautu grozījumus operatīvi izskatīt.

"Mēs esam sazinājušies ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF), kura ir gatava operatīvi rīkoties, līdzko ir parlamenta un valdības lēmumi, kas ļauj skatītājiem apmeklēt spēles klātienē," sacīja Severs.

Taču viņš pieļāva, ka ir maz ticams, ka skatītāji spēles klātienē varēs vērot ātrāk par 1.jūniju. Turklāt tās, visticamāk, varēs skatīties tikai Latvijas iedzīvotāji.

Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) otrdien ar rezolūciju nodevis Tieslietu ministrijai (TM) un IZM Veselības ministrijas (VM) sagatavoto viedokli par iespējām skatītājiem sekot līdzi hokeja čempionāta spēlēm to norises vietā.

Latvijas hokeja izlases spēlētāji sasveicinās ar faniem

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
53

Tieši pēc JKP iniciatīvas šis jautājums tika virzīts izskatīšanai Saeimā, bet tagad tas nosūtīts izvērtēšanai šī paša politiskā spēka pārraudzībā esošajām ministrijām - IZM un TM.

Valsts kancelejā informēja, ka rezolūcijā TM un IZM lūgts izvērtēt VM sniegto viedokli par Saeimas paziņojumu, kas "uzdeva Ministru kabinetam nekavējoties izstrādāt kārtību, kādā 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem spēles klātienē drīkst apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 [slimību izraisošo] infekciju".

Hokeja fani Vecrīgā un pēc Latvijas izlases spēles ar Itāliju

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
54

Rezolūcija adresēta arī VM, kurai, saņemot abu iepriekš minēto ministriju izvērtējumu, būs jāsagatavo priekšlikumi turpmākai rīcībai un jāiesniedz tie izskatīšanai Starpinstitūciju sadarbības koordinācijas grupā.

Patlaban nav zināms, vai šo ceturtdien, 27.maijā, gaidāmajā valdības sēdē varētu tikt skatīts jautājums par iespēju atsevišķai sabiedrības daļai ļaut apmeklēt hokeja spēles klātienē.