112
2021. gada 20. aprīlis, 21:28

"No sāpēm zaudēja samaņu" - aculiecinieks atklāj detaļas par negadījumu, kurā autovadītājs notrieca bērnu un aizbēga

Degpunktā, TV3

Kristīne jau otro dienu sēž pie sava dēla Rodrigo slimības gultas. 12 gadus veco puiku, kuram ir emocionālās attīstības traucējumi, pirmdien ap 14.00 uz gājēju pārejas notrieca automašīna. Zēna ārstēšanai bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Tur bija ātrā palīdzība, tur bija policija, sastrēgumi. Man bērns vienkārši tur gulēja. Tur bija asins peļķes, jo viņam ir kāju lūzums divās vietās. Vaļējs pie tam.

Viņam naktī taisīja operāciju. Līdz tai operācijai viņš vienkārši slimnīcā ik pēc pusstundas viņam deva stipras zāles, kuras reāli viņam vispār nepalīdzēja.

Šodien gājām uz rentgenu. Kāja ir ļoti labi sataisīta. Tagad tikai atliek darbs no viņa puses mācīties staigāt un ātrāk mēģināt tikt uz pekām," stāsta zēna mamma.

Tagad nepieciešams atrast autovadītāju, kurš uzbrauca viņas bērnam:

"Es pieļauju domu, ka dzīvē visādi cilvēkiem var gadīties. Nu notrieci bērnu, bet palīdzi tam bērnam piecelties, izsauc ātro palīdzību. Nevis aizlaidies no notikuma vietas.

Paldies dievam tur bija māsa blakus un māsa sauca: "Palīdziet!" Viņa histēriski raudāja." Par spīti bērna histērijai, vadītājs aizbrauca atpakaļ neskatoties.

Policija uzsākusi kriminālprocesu un meklē aculieciniekus. Andris ir viens no viņiem. Vīrietis telefonsarunā atklāj, ka māsa un brālis šķērsoja pāreju brīdī, kad luksofora gaisma dega sarkanā krāsā: 

"Satiksme bija apstājusies. Labā josla stāvēja, vidējā josla arī stāvēja. Kreisā josla, kas nogriežas uz Jelgavas ielu, bija kustībā. Tajā brīdī, bērni nepārliecinājās, neredzēja, ka deg sarkanā uz gājēju pārejas, devās pāri.

Tajā brīdī, kreisajā joslā brauca mašīna, kas neredzēja bērnus un diemžēl, aizķēra puisīti. Mašīna bija tumšas krāsas, iespējams, varētu būt "Volkswagen".

Es tālumā redzēju to mašīnu, bet es nevarēju iedomāties, ka viņa varētu pamest notikuma vietu. Turēju puisi rokās, turēju viņam galvu. Viņš ik pa laikam no sāpēm zaudēja samaņu."

Kristīne ir pateicīga, ka Andris nevis aizbrauca tālāk, bet palīdzēja viņas bērniem. "Tur bija viens vīrietis, kurš tiešām palīdzēja, pārnesa zālītē, izsauca ātro palīdzību, sazvanīja mani caur bērnu telefonu, atsūtīja lokācijas vietu, es pēc navigācijas ātros tempos piecu minūšu laikā biju klāt. Viņš teica, ka negrib nomirt, ka grib redzēt vēl mammu un tēti," stāsta zēna mamma.

Šoferis joprojām tiek meklēts un likumsargiem nepieciešama palīdzība viņa identificēšanā. Uzsākts kriminālprocess, kas paredz sodīt autovadītāju.

"Par šādu pārkāpumu paredzēta transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem, kā arī soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu," informē Valsts policijā.

Ja kāds brauca garām Kārļa Ulmaņa gatves krustojumam ar Vaiņodes ielu īsi pirms diviem dienā un jūsu automašīnā ir uzstādīts videoreģistrators, lūdzu sazinieties ar lietas galveno izmeklētāju pa tālruņa numuriem 67086661, 29377877 vai 110.