foto: Ivars Soikāns/LETA
Pirmo reizi šogad gaisa temperatūra Latvijā pakāpusies virs +15 grādiem; jau rīt kļūs vēsāks
Māllēpes zied.
Sabiedrība
2021. gada 27. marts, 13:50

Pirmo reizi šogad gaisa temperatūra Latvijā pakāpusies virs +15 grādiem; jau rīt kļūs vēsāks

Jauns.lv / LETA

Sestdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +16 grādi Liepājā un Ventspilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tas ir lielākais siltums Latvijā kopš pērnā gada oktobra sākuma. Iepriekšējā augstākā šogad reģistrētā gaisa temperatūra bija +14,3 grādi 25. februārī Kolkā.

Liepājā, kā arī Rīgā un Zvejniekciemā pārspēts 27. marta siltuma rekords. Galvaspilsētā gaisa temperatūra pakāpusies pāris grāda desmitdaļas virs +15 grādiem; iepriekšējais rekords bija reģistrēts tālajā 1903. gadā.

Savukārt 27. marta siltuma rekords visā Latvijā ir +18 grādi 2007. gadā.

Sestdien valsts lielākajā daļā gaiss iesilis līdz +12..+15 grādiem. Sinoptiķi prognozē, ka pēcpusdienā Kurzemē gaidāms siltums līdz +17 grādiem.

Naktī uz svētdienu Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte - debesis apmāksies un teritorijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Valsts galējos austrumos lietus gaidāms svētdien no rīta un dienas pirmajā pusē, pārējā Latvijā starp mākoņiem spīdēs saule.

Vējš iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, tas pūtīs lēni līdz mēreni, Kurzemē gaidāmas brāzmas līdz 11-15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +1..+6 grādiem un dienā būs +4..+10 grādi.

Rīgā naktī uz svētdienu debesis apmāksies un nedaudz īslaicīgi līs, diena gaidāma visai saulaina. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +5 grādi no rīta un līdz +10 grādiem pēcpusdienā.