112
2021. gada 4. marts, 23:35

Devās uz izsaukumu glābt vienu Vecdaugavas ledū ielūzušo, bet izvilka divus noslīkušos

Degpunktā, TV3

Lai arī pēdējās dienās vairākkārt izskanējuši aicinājumi nekāpt uz ledus, tomēr ir makšķernieki, kas turpina riskēt ar savu dzīvību. Diemžēl pārgalvīgā rīcība diviem pusmūža vīriešiem maksājusi dzīvību, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Ziņa par kādu makšķernieku, kas ielūzis ledū Vecdaugavā un saviem spēkiem līdz krastam netiek, Valsts ugunsdzesības un glābšanas dienestu (VUGD) sasniegusi pēcpusdienā. Bezpalīdzīgā stāvoklī esošo vīrieti aculiecinieki pamanījuši no Mangaļsalas puses. 

"Redzējām, ka apmēram 100 metru no krasta āliņģī atrodas cilvēks. Devāmies glābt. Izvilkām krastā, mediķi konstatēja viņa nāvi," stāsta VUGD 6. daļas vada komandieris Viesturs Vulāns. 

Kad glābšanas operācija bijusi galā un ugunsdzēsēji jau vākuši savu ekipējumu, viens no glābējiem nolēmis pārbaudīt āliņģi un diemžēl uzgājis vēl viena cilvēka līķi.

"Konstatējām, ka ledū ir ielūzis vēl viens cilvēks. Kā var redzēt - abi bija zvejnieki. Manuprāt, tā ir muļķīga rīcība doties uz ledus, jo šobrīd ledus kārta ir ļoti plāna. Ledus neiztur cilvēka ķermeņa svaru," teic Vulāns. 

Par notikušo Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.