Sabiedrība
2021. gada 9. februāris, 20:18

Dzīvoklī mēnesi nostāv līķis. Mājas iedzīvotājiem tagad jāsamierinās ar nepatīkamām sekām

Bez Tabu, TV3

Pļavnieku mikrorajonā Salnas ielas 22. namā nomirst sieviete. Par to iedzīvotāji uzzina krietni vēlāk un vairākas nedēļas līķis trūd vienā no dzīvokļiem, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nama iedzīvotāja Jeļena stāsta, ka vairāki kaimiņi sūdzējušies par smaku. Vairāk nekā nedēļu pēc mirstīgo atlieku aizvešanas, iedzīvotāji sūdzas par līķa smaku.

Iedzīvotāji ceļ traci un pieprasa apsaimniekotājam organizēt dzīvokļa dezinfekciju. Kaimiņienei arī dzīvai esot viņas dzīvesveids tracinājis pārējos.

Stiepusi no miskastēm visu ko var. Arī iedzīve tagad smako. Apsaimniekotāja atbilde – "neesam tiesīgi rosīties privātīpašumā" un attīrīt to no smakām.

Iedzīvotāji lielajos mīnusos spiesti augu dienu un nakti vēdināt telpas. Iedzīvotāji panākuši koplietošanas telpu tīrīšanu ar ļoti spēcīgu, kodīgu līdzekli.

Tomēr šeit dzīvojošie bažījas, ka vajadzētu iztīrīt pašu dzīvokli, jo tikai tas būtu ilgtermiņa risinājums. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krists Leiškalns norāda, ka situācija ir sarežģīta.

Dzīvoklim neesot mantinieku, kas uzreiz šo īpašumu pārņem. Līdz ar to īpašums neietilpst "normālajā pārvaldnieka ikdienas darbā". Pārvaldniekam neesot tiesības šobrīd ieiet īpašumā.

Patlaban SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" meklē īpašumam piederīgas personas, kurām būtu jāorganizē dzīvokļa uzkopšana. Meklējumi gan pagaidām bez rezultāta. Ja īpašums būs bezsaimnieka manta, tad šo īpašumu pārņemtu valsts.

Uzkopšanas un tīrīšanas profesionāļi iesaka nevilcināties. Risinājums – dezinfekcija ar ozonu. "Notiek bakterioloģiskais piesārņojums. Ar gāzu palīdzību (līķa smaka) nonāk visur. Aizkaros, dīvānā, pat tapetēs.

Bieži vien dzīvokļa īpašnieki nonāk līdz lēmumam veikt kapitālo remontu. Ideāls scenārijs, mūsuprāt, ir telpu atbrīvošana no mēbelēm, pēc tam ģenerālā tīrīšana ar profesionālajiem mazgāšanas līdzekļiem," norāda telpu tīrīšanas eksperts Rihards Fogels.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās