Rīgas domes vadība klātienē Zinību dienā sveic trīs skolas. FOTO
Runā Rīga

Rīgas domes vadība klātienē Zinību dienā sveic trīs skolas. FOTO

Jauns.lv

Otrdien, 1.septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un citas pašvaldības amatpersonas apmeklēja trīs skolas – Rīgas Centra humanitāro vidusskolu, Rīgas 31.vidusskolu un Rīgas Rīnūžu vidusskolu, kur Zinību dienā sveica skolēnus, pedagogus un bērnu vecākus.

Rīgas domes vadība klātienē Zinību dienā sveic trī...

Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā N.Ušakovs pauda gandarījumu, ka ir piepildīts solītais un no šā gada bērniem vairs nav jāmācās divās maiņās, jo 1. un 2.klases skolēni tagad var mācīties jaunās, izremontētās telpās. „Pateicos skolas kolektīvam, kas spēj uzturēt tik augstu izglītības līmeni, lai šeit vēlētos mācīties tik daudz bērnu, un pateicos vecākiem par izturību līdzšinējos gados,” teica domes priekšsēdētājs.

Rīgas 31.vidusskolā N.Ušakovs uzsvēra, ka pēc šogad izveidotā jaunā stadiona šī skola kļuvusi par Vecmīlgrāvja sporta centru. „Te noteikti izaugs daudzi jauni, talantīgi futbolisti, kā arī būs iespējams sportot visiem apkaimes iedzīvotājiem.”

Zinību dienā skolas audzēkņus sveikt ieradās arī lielā Latvijas futbola saime –  Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, Nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Starkovs, Latvijas nacionālās futbola izlases sporta menedžeris, Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais uzbrucējs un futbola kluba „Liepāja” prezidents Māris Verpakovskis un Latvijas sieviešu futbola izlases un „Riga United FC” kluba uzbrucēja Liene Vāciete.

Savukārt izremontētajā Rīgas Rīnūžu vidusskolā domes priekšsēdētājs atzinīgi vērtēja pedagogu ieguldījumu grūtajā audzināšanas darbā, uzsverot, ka tieši skolotāji veido mūsu pilsētas un valsts nākotni, kā arī novēlēja lieliskas sekmes skolēniem un prieku viņu vecākiem par bērnu panākumiem. Rīgas Rīnūžu vidusskola  sniedz daudzpusīgu izglītību, jo piedāvā plašu izglītības programmu. Skolā darbojas arī pirmsskolas izglītības grupas un ir attīstīta interešu izglītība. Lai uzlabotu skolas ēkas un apkārtējo vidi, pašvaldība jau iepriekšējos gados ir veikusi logu un durvju nomaiņu skolas ēkā, izremontējusi klases un atjaunojusi ēkas fasādi.