Dailes teātrī Intara Rešetina režijā top Floriana Zellera luga "Ja tevis vairs nebūtu"
Intars Rešetins Dailes teātrī iestudē franču dramaturga Floriana Zellera lugu "Ja tevis vairs nebūtu".
Kultūra
2015. gada 8. septembris, 20:47

Dailes teātrī Intara Rešetina režijā top Floriana Zellera luga "Ja tevis vairs nebūtu"

Jauns.lv

Intars Rešetins Dailes teātrī iestudē franču dramaturga Floriana Zellera lugu "Ja tevis vairs nebūtu", pavēstīja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Rešetina otrā režijas darba Dailes teātrī pirmizrāde paredzēta 30.septembrī Mazajā zālē.

Franču rakstnieka un dramaturga Florians Zellers (1979) darbi tulkoti daudzās valodās. Vairākas viņa lugas saņēmušas Moljēra balvu, kas ir Francijas augstākā godalga teātrī.

Anna kopā ar Pjēru ir nodzīvojusi gandrīz divdesmit gadu. Tagad viņas dzīvi saindē šaubas un izmisīga vēlme saprast. Reizēm mums liekas, ka mēs kādu pazīstam, bet īstenībā pazīstam tikai šā cilvēka masku. Un vairs nesaprotam, kas īsti ir noticis patiesībā. Mēs vēlamies izvairīties no sīkām, banālām nodevībām. Bet mūsu dzīvesstāsti tik ļoti līdzinās savā neglītumā.

Annas lomu atveidos Vita Vārpiņa, viņas vīru Pjēru spēlēs Artis Robežnieks, Daniela lomā – Ivars Auziņš vai Pēteris Gaudiņš, Loru Dam spēlēs Dārta Daneviča.

Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Vita Radziņa, komponists Juris Vaivods, horeogrāfs Agris Daņiļevičs un gaismu mākslinieks Ivars Tilčiks. Lugu no franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.

Iestudējumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA