foto: LETA
Bordāns kļūs par "seju" katoļu baznīcas ticības popularizēšanas projektā
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Sabiedrība
2020. gada 12. novembris, 09:31

Bordāns kļūs par "seju" katoļu baznīcas ticības popularizēšanas projektā

Jauns.lv / LETA

Latvijas katoļu baznīca ir sākusi ticības popularizēšanas projektu "Tiecības", kurā par vienu no "sejām" izraudzīts Jaunās konservatīvās partijas politiķis Jānis Bordāns, kura vadītā Tieslietu ministrija pārrauga reliģisko organizāciju darbību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā aģentūru LETA informēja Katoļu baznīcas informācijas aģentūras (KBIA) vadītāja Jekaterina Belokoņa, projektā sabiedrībā zināmi cilvēki un garīdznieki stāstīs "par savu ticību, attiecību veidošanu ar Dievu un garīguma nozīmi viņu ikdienā", atbildēs uz jautājumiem, kas ir ticība un garīgums, ko ticība spēj dot cilvēkam.

Projekta laikā katoļu baznīcas mājaslapā un sociālo mediju kontos tiks izvietota 12 video sērija, kas "veidota ar mērķi rosināt sabiedrību kļūt atklātākiem, brīvākiem un drosmīgākiem, veidojot sarunas ar līdzcilvēkiem par savu ticību, iekšējo pārliecību par Dievu, rosināt sabiedrību veidot dialogu un dalīties pieredzē par Dieva klātbūtnes piedzīvošanu un saskarsmi ar Augstāko savā dzīvē".

Projektā kā pirmie iesaistīti katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, Bordāns, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš un katoļu "Radio Marija" Latvijas programmas direktors Pēteris Skudra. Vēlāk tajā iesaistīšoties Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Andris Kravalis, operdziedātāja Marina Rebeka, pianists Viestards Šimkus, latviešu disidente Lidija Lasmane-Doroņina un citi.

"Par vērtībām un it sevišķi par garīgajām vērtībām mūsu sabiedrībā tiek runāts par maz, tāpēc šāds projekts - ar mērķi aktualizēt sabiedrībā tēmu par ticības un garīguma nozīmi cilvēka dzīvē un rosināt atklātu diskusiju par Dieva klātesamību un viņa ietekmi uz cilvēka ikdienas gaitām," projekta ideju skaidroja Belokoņa.

"Ticība ir gan dāvana, gan arī katra cilvēka personīgā izvēle," piebildis Stankevičs, "ticības dāvana nevienam netiek uzspiesta. Katram tiek dota izvēle šo dāvanu pieņemt vai, tieši otrādi, nepieņemt." Stankevičs uzskata, ka gadījumos, kad cilvēki meklē dzīves jēgu un izvēlas iet ticības ceļu, pieņemtā ticība palīdzot rast atbildes uz daudziem svarīgiem pamatjautājumiem, piemēram, kāda ir manas dzīves jēga, kas es esmu, uz kurieni dodos. Viņš cer, ka kampaņa "Tiecības" "rosinās normalizēt ticības jautājumu apspriešanu sabiedrībā".