Tava izglītība
2020. gada 29. oktobris, 21:01

"Iekšā ir naids un niknums" - Rīgas 71. vidusskolas darbinieki ziņo, ka direktors uz darbu nācis slims

Jauns.lv

Šobrīd daļa Rīgas 71. vidusskolas skolēnu mācās attālināti, jo arī šajā izglītības iestādē ir konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu Covid-19. Patlaban tiek ziņots par astoņiem saslimušajiem. Jāteic, ka inficējušies gan pedogogi, gan arī pats skolas direktors. Tieši par viņa rīcību sašutis skolas personāls. Direktors vēl pirms testa veikšanas uz skolu nācis slims. Tagad viņam būs jāsniedz paskaidrojums Rīgas domes Izglītības departamentam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kāds no skolas darbiniekiem, kurš vēlējies palikt anonīms, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" pastāstījis, ka skolas direktors Andrejs Rižikovs vairākas dienas izskatījies slims. 

"Nedēļā no 12. līdz 16. oktobrim bija nedēļa līdz brīvlaikam. Un direktors uz skolu nāca apslimis. Temperatūra, iesnas, maziņš klepiņš. Švaki jutās," stāsta vīrietis. Pēc tam atklājies, ka skolā apstiprināta Covid-19 saslimšana.

"Iekšā ir naids un niknums. Tā ir kriminālatbildība! Ja skolas galva var nākt slims uz skolu un vispār nepateikt.

Varbūt mēs puse esam nēsātāji? Viņam vajadzēja nodot kontaktpersonu sarakstu.  
Vislielākās dusmas – es nebūtu braucis uz laukiem pie mammas. Viņai ir 76 gadi un bronhīts, bronhiālā astma. Pats kā strauss smiltīs galvu ir iebāzis. Neviena vārda! Būtu vismaz kolēģiem e-klasē vēstuli uzrakstījis, atvainojiet, esmu saslimis ar Covid-19, sekojiet līdzi savam veselības stāvoklim," norāda skolas darbinieks.

Vēl jo vairāk - darbinieki esot lūguši visiem veikt testus, bet lūgumu direktors esot noraidījis. Tagad tie, kuri jūtas slimi, paši meklē veidu, kā testu nokārtot. 

"Es pati esmu slima, un šodien tikai uz testu eju. Es guļu mājās ar lielu klepu un smagu temperatūru," LTV norādījusi vēl kāda skolas darbiniece.

Direktoram šobrīd turpinās darba nespējas lapa. 

Rīgas domes Izglītības departamenta pārstāve Indra Vilde norāda, ka viņam būšot jāsniedz paskaidrojumi. 

Tāpat viņa aicina ziņot, ja kādā no skolām netiek ievēroti drošības pasākumi. 

foto: Rīgas 71. vidusskola/ Facebook

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka rīt sasaukta attālināta preses konference, kurā piedalīsies Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Staķis mikroblogošanas vietnē "Twitter" šodien norādīja, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments pārbauda aizdomas par rupjiem epidemioloģiskās drošības pārkāpumiem Rīgas 71.vidusskolā. "Ja aizdomas apstiprināsies, sekas būs! Skaidrojam situāciju." 

Viņš arī pauda nožēlu, ka brīdinājumi ne visiem likuši izdarīt secinājumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās