Novadu ziņas
2020. gada 24. oktobris, 08:29

FOTO: pārsteidzošās gaismas spēles Liepājā. Vēl var pagūt apskatīt

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Vēl tikai vienu vakaru – līdz sestdienas, 24. oktobra, pulksten 23.00 Liepājā varēs vērot gaismas festivālu “Izgaismotā Liepāja”, kurā vairāk nekā 20 gaismas objektus veidojuši zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki gan no Liepājas, gan visas Latvijas. Šajā laikā pastaiga pa vēju pilsētu ir ne tikai romantiska, bet arī vēl nebijušas gaismas un brīnišķīgu sajūtu apmirdzēta. Jauns.lv piedāvā ieskatu vēl nebijušās Liepājas sajūtās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Festivāls “Izgaismotā Liepāja” pārvērš vēju pilsētu

Gaismas festivālā “Izgaismotā Liepāja” vairāk nekā 20 gaismas objektus veidojuši zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki gan no Liepājas, ...

gallery icon
74

Šajā nedēļas nogalē liepājnieki un pilsētas viesi var aplūkot gaismās pārvērsto Liepāju un kājām izstaigāt īpaši radītu gaismas objektu maršrutu.

Liepājas dome informē: “Pastaigas laikā no pulksten 19.00 līdz 23.00 var baudīt gaismas uzvedumu uz Liepājas svētās Trīsvienības luteriskās katedrāles fasādes, lāzeru izrādi “No tumsas uz gaismu” uz Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes ēkas sienas, priecāties par īpaši jaudīgiem gaismas stariem uz koncertzāles “Lielais dzintars”, tāpat būs iespēja novērtēt kinētisko objektu skvērā pie Graudu ielas un Kūrmājas prospekta krustojuma, baudīt Liepājas vēsturi video projekcijā “Viens stāsts, viena pilsēta” uz Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas ēkas, gaismas un skaņas priekšnesumu “Māja Liepāja” Muitas mājā, līdzdarboties interaktīvā instalācijā “Liepāja dejo” promenādē, kā arī baudīt vēl daudz citus ar gaismu saistītus objektus, instalācijas un priekšnesumus.

foto: Liepaja.lv
Liepājā notiek festivāls “Izgaismotā Liepāja”, kura laikā vēju pilsēta piedzīvojusi brīnišķīgas pārvērtības.

Gaismas objektus veidojuši zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no visas Latvijas. To realizācijā iesaistīti pieredzējuši tehniskā aprīkojuma nodrošinājuma uzņēmumi”.