foto: SIA Reģionālie projekti
Liepājā taps Latvijā lielākā un skaistākā dzīvnieku kapsēta
Kapsētas vizualizācija.
Novadu ziņas
2020. gada 9. augusts, 04:14

Liepājā taps Latvijā lielākā un skaistākā dzīvnieku kapsēta

Kas Jauns Avīze

Liepājā iecerēts veidot visā Latvijā skaistāko un vērienīgāko dzīvnieku kapsētu.

Domes deputāti apstiprinājuši SIA Reģionālie projekti izstrādātos grozījumus pilsētas teritorijas plānā – pirmo redakciju lokālplānojumam teritorijai starp 14. novembra bulvāri, Talsu ielu un Pulvera ielu.

Deputātu attieksme gan ir piesardzīga, jo, kā izteicās vicemērs Gunārs Ansiņš, projekts izskatās “ļoti dārgs”, raksta irliepaja.lv. Ansiņš uzdeva jautājumu Būvvaldes vadītājas vietniekam Arvīdam Vitālam, vai iespējams projektu sadalīt kārtās, jo “vienā kārtā nevarēsim atļauties”.

Paredzēts labiekārtot arī teritoriju starp iecerēto kapsētu un pašvaldības dzīvnieku patversmi Lauvas sirds. Ansiņa ierosinājums bija pirmajā kārtā paredzēt kapsētas un mazā auto stāvlaukuma izbūvi. Vitāls atzīst, ka projektu noteikti nāksies īstenot vairākās kārtās, toties šī būs vērienīgākā dzīvnieku kapsēta Kurzemē. Izstrādāto lokālplānojumu pēc domes lēmuma nodos sabiedriskajai apspriešanai.

Pašlaik Latvijā ir četras dzīvnieku kapsētas – Citi medību lauki Babītē, Cēsu novadā pašvaldības apsaimniekotā, Priekulē Kurzemes gaļsaimnieka pārziņā un pērn Gulbenē vietējā Ķepaiņu draugu kluba atklātā. Der zināt, ka mirušu mājdzīvnieku nedrīkst aprakt, kur iedomājas, ne kaķi dārzā zem ābeles, ne govi pļavā, bet tikai dzīvnieku kapsētā vai nodot veterinārārstam kremēšanai.

Ja nobeigusies cūka, govs vai cits lauksaimniecības dzīvnieks, jāsazinās ar uzņēmumiem, kas nodarbojas ar šādu līķu savākšanu un utilizāciju. Gadījumos, kad ir aizdomas, ka dzīvnieks miris infekcijas slimības dēļ, jāinformē veterinārārsts, kurš ziņos Pārtikas un veterinārajam dienestam.