112
2020. gada 2. jūnijs, 10:17

"Viņš ir pelnījis nāvessodu": vietējie atklāj drūmus faktus par dzērājšoferi, kura dēļ Liepājā mirusi nepilngadīga jauniete

Jauns.lv

Divus kilometrus garais betonētas ceļš ved uz ugunsdzēsības dīķi, kur vietējie parasti dodas atpūtā, bet daži apmeklē šo vietu, lai nomazgātu savas automašīnas. Sestdien vēlā pēcpusdienā šis Laboratorijas ielas posms Liepājā kļuva liktenīgs kādai četru cilvēku kompānijai. Trīsdesmit vienu gadu vecs vīrietis, lielā ātrumā traucoties ar savu BMW, vienā no līkumiem nesavaldīja auto, ielidoja grāvī un ietriecās kokā, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Par negadījumu Karostā dzīvojošie uzzinājuši pēc 10 minūtēm, kad tālumā sadzirdējuši sirēnu skaņas. Cilvēki devās tuvāk notikuma vietai, un redzētais lika sastingt šausmās. Pie samīcītā BMW darbojās glābēji, tikmēr mediķi sniedza palīdzību smagāk ievainotajiem.

1989.gadā dzimušais vadītājs un 2 nepilngadīgas meitenes, kuras brauciena laikā sēdēja automašīnas aizmugurē, guva smagas traumas un nonāca slimnīcā. 15 gadus vecajai šofera blakussēdētājai ārsti nevarēja palīdzēt, un viņa gāja bojā.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

"Cilvēki esot bijuši alkohola reibumā, bet tā meitene [bojāgājusī] vienīgā esot bijusi skaidrā," stāsta kāda vietējā iedzīvotāja. 

Uz vietas pēc avārijas BMW stūrētājam veikta alkohola pārbaude. Noskaidrojies, ka šoferis ir 2,56 promiļu alkohola reibumā. Pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, vīrietis gribēja "pazīmēties" jauno meiteņu priekšā, atklāj "Degpunktā".

Vietējie raidījumam atklāj pārsteidzošus faktus par BMW vadītāju un norāda, ka viņu vajā dažādas likstas. 2017.gadā viņš zaudējis dēlu - puisēnu, kurš bija pazudis mežā. "Viņš ir pelnījis nāves sodu," skarbs ir kāds liepājnieks. "Tas viņam būtu piemērotākais sods. Viņš, teiksim tā, zaudēja savu bērnu. Nepieskatot. Tagad apglabāja jaunu, skaistu meiteni."

Šobrīd zināms, ka pret šoferi policijā ir uzsāktas krimināllietas pēc diviem krimināllikuma pantiem - par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām alkohola reibumā, un par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu apreibinošu vielu iespaidā, kā rezultātā cietušajiem nodarīti smagi miesas bojājumi vai izraisīta cilvēka nāve.

Jauns.lv jau ziņoja, ka sestdien, 30.maijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Liepājā, Laboratorijas ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Automašīnas “BMW” vadītājs, vadot automašīnu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca šķērslim – kokam. Negadījumā cieta visi automašīnā esošie cilvēki – gan automašīnas vadītājs, gan tajā esošās nepilngadīgās jaunietes, taču viena no jaunietēm notikuma vietā no gūtajām traumām nomira.