foto: LETA
Ziedojumi ir apsīkuši: katoļu arhibīskaps aicina krīzes laikā atbalstīt baznīcu
Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.
Sabiedrība
2020. gada 11. aprīlis, 09:43

Ziedojumi ir apsīkuši: katoļu arhibīskaps aicina krīzes laikā atbalstīt baznīcu

LETA

Lai nodrošinātu iespēju turpināt garīgo kalpojumu un dievnamu pieejamību pēc krīzes laika beigām, katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina ticīgos un citus labas gribas cilvēkus atbalstīt baznīcas darbību, "izmantojot pieejamās iespējas", informēja Romas katoļu baznīca.

Ierobežojumi, kas ieviesti, lai pēc iespējas aizkavētu Covid-19 izplatīšanos, ietekmē dažādas sfēras, to skaitā - arī baznīcu, tāpēc arhibīskaps aicina cilvēkus atbalstīt garīgā kalpojuma turpināšanu.

Stankevičs norāda, ka baznīcas ikdienu - telpu uzturēšanu, priestera iztiku, iespēju apkalpot draudzi un tās ticīgos - lielākoties ir nodrošinājuši ziedojumi. Viņš atzīmēja, ka līdz šim cilvēki, kas apmeklē dievkalpojumus un vēlas ziedot savas draudzes un baznīcas kopumā uzturēšanai, visbiežāk to ir darījuši, iemetot naudu ziedojumu traukā.

"Tagad, kad dievkalpojumi nevar notikt ar apmeklētāju dalību, ir svarīgi turpināt atbalstīt baznīcu, lai tā varētu sniegt savu garīgo kalpojumu ticīgajiem un sabiedrībai, kā arī baznīcu durvis būtu vaļā brīdī, kad ārkārtas stāvoklis noslēgsies," pauda arhibīskaps un lūdza visus, kam garīgā kalpojuma turpināšana ir svarīga, izmantot iespējas ziedot baznīcas darbībai attālināti.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.