foto: Sintija Zandersone/LETA
Koronavīruss Zemgalē: radoša karantīna Ozolniekos, ceļotājs slēdz banku Jelgavā
Bankas "Citadele" filiāle "Laimdota" Krišjāņa Barona ielā, kurā no 3. marta sāk izmaksāt "ABLV Bank" klientiem garantētās atlīdzības.
Novadu ziņas
2020. gada 29. marts, 07:05

Koronavīruss Zemgalē: radoša karantīna Ozolniekos, ceļotājs slēdz banku Jelgavā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Zemgalieši Covid-19 uzbrukumu atvaira nevis ar asarām, bet gan smaidu un smiekliem. Ozolniekos pret nikno vīrusu pretī liek gan radošu garu, gan brūvīgu smaidu. Savukārt jelgavniekus stiprina Tomulīšu mātes gars. Viens nešpetnis gan to neņēma vērā un “uzbruka” “Citadeles” bankas Jelgavas filiālei.

Ozolniekos pret nikno vīrusu cīnās ar smaidu

Ozolnieku novada kultūras darbinieki šai laikā atrod iespējas, kā uzlabot omu un nenokārt degunu. Ozolnieku Tautas nama un Ānes kultūras nama skatuves un zāles ir tukšas, bet neļaujas dīkai – kultūras iestādes turpina izaicināt ar konkursu “Radošā karantīna”. Tiem, kuri vēlas piedalīties konkursā, jāiesūta bildes vai video (līdz vienai minūtei) uz e-pastu: evita.poca@ozolnieki.lv ar radošām nodarbēm, ar ko viņi ikdienā aizpildījuši savas mājas “skatuvi”. Darbi tiks vērtēti, publicēti un labākie tikšot pie balviņām.

foto: Ozolnieku Tautas nams/"Facebook"
Ozolnieku Tautas nams aicina radoši un ar smaidu cīnīties pret vīrusu un ievērot karantīnu.

Tāpat Ozolnieku Tautas nams rīko radošu foto konkursu “Ar smaidu pret vīrusu”, meklējot visjaukāko smaidu pret niknāko vīrusu. Konkursa dalībniekiem līdz 30. martam jāsūta paša, līdzcilvēku vai jebkura apkārtējā vidē atrasta smaida attēls uz e-pastu: tautasnams@ozolnieki.lv. Tautas nama žūrijas “trenētā acs” izvēlēsies oriģinālākos un  neatvairāmākos smaidus un publicēs tos “Facebook” majaslapā speciāli izveidotā albumā. Kopš bilžu publicēšanas brīža līdz 4. aprīlim notiks arī interneta skatītāju balsošana par burvīgāko smaidu.

Skroderdienu Tomulīša pret Covid-19

Savukārt Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris Starptautiskajā Teātra dienā, ko atzīmējām 27. martā, piedāvāja recepti, kā atbrīvoties no ļaunajiem murgiem: “Šoreiz netiksimies klātienē, tāpēc sūtām laba vēlējumus katrs no savām mājām! Un kas vēl labāk zina, kā palikt veselam, ja ne Blaumaņa Tomulīša!”

Pludmales atpūtnieka dēļ Jelgavā slēdz banku

Ceturtdienas pēcpusdienā negodprātīga klienta dēļ līdz darba dienas beigām nācās slēgt bankas “Citadele” filiāli Jelgavā, ziņo bankas preses dienests: “Ņemot vērā, ka uz filiāli bija ieradies klients, kurš klātienē informēja par atlidošanu no Tenerifes (Kanāriju salas), Jelgavas filiāle tika operatīvi slēgta dezinfekcijas pasākumu veikšanai un Covid-19 izplatības ierobežošanai” un piebilst: “Jelgavas filiāles īslaicīgā slēgšana neietekmēja kopējo bankas pakalpojumu izmantošanu - maksājumu kartes, bankomāti, maksājumu termināļi, pārskaitījumi un citi bankas pakalpojumi strādā kā ierasts”. Piektdien bankas filiāle, pēc tās uzkopšanas un dezinfekcijas, atkal darbu uzsāka.

“Citadele” atgādina: “Aicinām klientus ievērot noteiktos drošības pasākumus un neapmeklēt banku klātienē, ja pēdējo 14 dienu laikā klients ir ieradies no ārvalstīm. Lai nodrošinātu darbinieku un citu apmeklētāju drošību, filiāles darbinieki par pārkāpumiem ziņos atbildīgajām iestādēm”.