foto: LETA
Gaidāms, ka šī diena būs līdz šim siltākā šogad
Zilsniedzītes.
Sabiedrība
2020. gada 27. marts, 07:45

Gaidāms, ka šī diena būs līdz šim siltākā šogad

Jauns.lv / LETA

Piektdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +12..+15 grādus, līdz ar to gaidāma siltākā diena kopš pērnā gada oktobra, prognozē sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pūtīs lēns vējš, galvenokārt no dienvidiem, dienvidaustrumiem, bet piekrastē gaidāma arī jūras brīze, tādēļ daļā piekrastes gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka.

Saglabāsies sauss un saulains laiks, gaidāms neliels mākoņu daudzums.

Rīgā būs pārsvarā skaidras debesis, pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš un pirmo reizi šajā gadā gaiss sasils līdz +14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka plaša anticiklona centrālā daļa. Atmosfēras spiediens 774-777 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Marta pēdējās trīs dienas būs aukstas

Svētdien Latviju sasniegs arktiskais gaiss, vietām snigs, savukārt no 1.aprīļa kļūs nedaudz siltāks, prognozē sinoptiķi.

Sestdien, saglabājoties saulainam laikam un lēnam vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7..+11 grādiem piekrastē un +12..+16 grādiem pārējā valstī.

Svētdien no ziemeļrietumiem Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi un brāzmains ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā būs vien 0..+5 grādi.

Pirmdien un otrdien vietām uzsnigs, laiks būs auksts, gaisa temperatūra naktīs vietām ap -10 grādiem un dienās nekļūs siltāks par +2..+7 grādiem.

No trešdienas, 1.aprīļa, Latvijā ieplūdīs siltāks un mitrāks gaiss, dažbrīd gaidāmi nelieli nokrišņi un brāzmains vējš. Nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs -3..+5 grādi, pēcpusdienās gaiss iesils līdz +6..+11 grādiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās