foto: Rojs Maizītis
Latviešu šamanis Ivo Puriņš par koronavīrusu: cilvēkus inficē ne tik daudz ar vīrusu, cik ar bailēm
Ivo Puriņš.
Sabiedrība
2020. gada 1. marts, 10:38

Latviešu šamanis Ivo Puriņš par koronavīrusu: cilvēkus inficē ne tik daudz ar vīrusu, cik ar bailēm

Jauns.lv

Šamanis, maiju kalendāra ilggadējais priesteris. 5. tolteku līnijas dienu nesējs, kā arī Krievijas šova “Ekstrasensu cīņas” dalībnieks Ivo Puriņš sociālajā vietnē “Facebook” paudis savu nostāju par nu jau tik daudz iztirzāto tēmu – koronavīruss.

Dziednieks, zintnieks, šamanis, jeb kā viņš pats sevi dēvē – sauļu licējs, Ivo Puriņš plašākai sabiedrībai kļuva zināms pēc dalības Krievijas TNT šovā “Ekstrasensu cīņas”. Par nu jau visas pasaules apspriesto koronavīrusu savs vārds sakāms arī viņam. 

Puriņš raksta: 

“Tāpēc jāgatavojas šeit ir ne jau vīrusam, kas pats par sevi nav nekas briesmīgāks par parastu gripu, no kuras mirstības procents ir augstāks, bet tieši panikai, ekonomikas sabrukumam, loģiskā saprāta trūkumam un reizēm pat dzīvnieciskiem instinktiem, ko mēs nupat redzējām Ukrainā, kur pret saviem evakuētajiem pilsoņiem izvērtušās tādas raganu medības un histērija, kas salīdzināma tikai ar viduslaiku primitīvo ļautiņu attieksmi pret burvjiem, raganām un spitālīgiem. Cilvēkus inficē ne jau tik daudz ar vīrusu, cik ar bailēm. Bet panikā esoši cilvēki ir gatavi uz lietām, ko nekad nedarītu normālos apstākļos. Te arī slēpjas būtība. Ir 21. gadsimts, bet cilvēkos nekas nav mainījies. Un šādu procesu modelētāji to ļoti labi zina.”.

Ar Puriņa ierakstu dalījušies pārdesmit cilvēki, taču komentāros visi kā viens atbalsta zintnieka teikto. 

Interviju ar Ivo Puriņu par dažādām dzīves tēmām lasi šeit.