foto: LETA
Zināmas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu izmaksas
Rīgas domes ēka.
Politika
2020. gada 25. februāris, 13:43

Zināmas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu izmaksas

Jauns.lv / LETA

Ministru kabinets otrdien lēma Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rīkošanai no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt 761 024 eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šā gada 13.februārī Saeima galīgajā lasījumā kā steidzamu pieņēma Rīgas domes atlaišanas likumu. Tas paredz atlaist Rīgas domi un iecelt pagaidu administrāciju, kā arī nosaka, ka domes vēlēšanas notiek pirmajā sestdienā, kas iestājas pēc diviem mēnešiem pēc šā likuma spēkā stāšanās. Rīgas domes atlaišanas likums stājās spēkā šodien, par vēlēšanu dienu nosakot sestdienu, 25.aprīli.

CVK tās kompetencē esošo pienākumu veikšanai Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu sagatavošanai un nodrošināšanai nepieciešams finansējums 571 582 eiro apmērā vēlēšanu administrēšanas e-pakalpojuma izstrādei un nodrošināšanai, vēlēšanu materiālu sagatavošanai un iegādei, vēlētāju informēšanas pasākumiem, atlīdzībai un citiem organizatoriskiem pasākumiem.

Savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ir sniegusi informāciju, ka vēlēšanu paziņojumu sagatavošanai nepieciešami 50 612 eiro, vēlēšanu paziņojumu nosūtīšanai uz vēlētāju deklarētās dzīvesvietas adresi Latvijā - 135 200 eiro, vēlētāju sarakstu drukāšanai un piegādei - 3630 eiro jeb kopā -189 442 eiro. 

Iepriekš jau vēstīts, ka Valsts prezidents Egils Levits pirmdien ir izsludinājis Saeimas pieņemto Rīgas domes atlaišanas likumu, bet otrdien tas stājies spēkā, līdz ar to no otrdienas Rīgas dome ir uzskatāma par atlaistu.