foto: LETA
Policija pastiprināti uzrauga ceļa posmu pie Vārves
Ilustratīvs attēls.
112
2020. gada 21. februāris, 21:35

Policija pastiprināti uzrauga ceļa posmu pie Vārves

Jauns.lv / LETA

Policija, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par satiksmes noteikumu neievērošanu, pastiprināti uzrauga ceļa posmu pie Vārves, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No pagājušā gada uz Ventspils - Kuldīgas šosejas notiek remontdarbi un šī iemesla dēļ vairāki ceļa posmi tika regulēti ar luksoforiem. Pēdējā laikā par notiekošajiem pārkāpumiem ceļa posmā, pie apdzīvotas vietas "Vārve" VP Kurzemes reģiona pārvaldē ir saņemtas iedzīvotāju sūdzības. 

Šeršņova stāstīja, ka iedzīvotāji norāda, ka autovadītāji neievēro ceļu satiksmes noteikumus, galvenokārt braucot tad, kad luksoforā deg sarkanais aizliedzošais signāls. Tie, kuriem būtu kārta izbraukt ceļa posmu pie luksofora zaļā signāla, to nevar. Iedzīvotāji skaidro, ka brīžiem situācijas ir tādas, ka viņiem nākas palaist garām vismaz divus luksofora zaļos signālus, jo ir jāgaida uz automašīnu kolonnu, kas nāk pretī.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, reaģējot uz saņemto informāciju, aizvakar, 19.februārī rīta pusē, kontrolēja minēto ceļa posmu un dažu stundu laikā tika noformēti vairāk nekā desmit administratīvo pārkāpumu protokolu. 

VP pārstāve norādīja, ka protokoli galvenokārt tika noformēti par luksofora signāla neievērošanu, taču tika fiksēti arī tādi pārkāpumi, kā, piemēram, atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, agresīva braukšana un virzienrādītāju nelietošana. Tāpat tika noformēti protokoli par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, par lielāka pasažieru skaita pārvadāšanu, nekā to norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

VP arī turpmāk iespēju robežās, iedzīvotāju norādītajos laikos, kad šī problēma ir aktuāla, uzraudzīs minēto ceļa posmu - gan ar trafarētajām, gan netrafarētajām VP automašīnām, gan arī veicot videonovērošanas funkciju, kur tiek fiksēti likumpārkāpēji, uzsvēra Šeršņova. 

"Valsts policija aicina autovadītājus būt saprotošiem un ievērot satiksmes ierobežojumus, cienīt citus satiksmes dalībniekus, izbraukt agrāk, lai galamērķī nokļūtu laikus bez stresa un pārkāpumiem," mudināja VP pārstāve. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās