foto: Ieva Lūka/LETA
Madonas traģēdija: mediķi ieradušies notikuma vietā 12 minūšu laikā
Mediķi centušies cietušo reanimēt aptuveni 30 minūšu garumā, taču diemžēl tas nav izdevies.
Sabiedrība
2020. gada 6. janvāris, 16:47

Madonas traģēdija: mediķi ieradušies notikuma vietā 12 minūšu laikā

Jauns.lv

Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) teikto, Madonā, aizķeroties pāri ceļam novilktai trosei, bojā gājušais kvadricikla vadītājs vēl bijis pie samaņas, kad ieradušies mediķi.

NMPD informēja portālu Jauns.lv, ka izsaukums uz notikuma vietu Aronas pagastā (Madonas novadā) saņemts aptuveni pulksten 14:30. Saskaņā ar NMPD Galvenās sabiedrisko attiecību speciālistes Aritas Freimanes teikto, mediķu brigāde ieradusies 12 minūšu laikā. Cietušajam konstatēti daudzi smagi dažādu ķermeņa daļu savainojumi. Ierodoties NMPD brigādei, vīrietis vēl esot bijis pie samaņas, taču viņam apstājusies sirds. Mediķi centušies cietušo reanimēt aptuveni 30 minūšu garumā, taču diemžēl tas nav izdevies.

Vai tīša ļaunprātība?

Jau ziņojām par traģisku gadījumu Madonas novadā, kur kāds vīrietis gājis bojā, vadot kvadriciklu un aizķeroties pāri ceļam nostieptai trosei. Nāves apstākļi pagaidām ir neskaidri, taču vietējie ļaudis pieļauj, ka trosi kāds varētu būt novilcis tīšuprāt, lai kaitētu tiem, kuri braukā pa meža takām.

“Motobraucēji, uzmanību! Madonā motobraucējs aizgājis bojā ar moci, kur esot bijusi pāri meža stigai novilkta stieple! Ropažos arī dzeloņstieple esot atrasta novilkta pāri ceļam... Motobiedri, esiet piesardzīgi... Ja lasa kāds, kas to dara - padomā, pirms dari. Dzīve Tevi noķers jebkurā gadījumā,” savā “Facebook” profilā sākotnēji rakstīja bijušais motofrīstaila braucējs Mārtiņš Aleksandrovičs. Viņa ieraksts sociālajā tīklā piesaistījis daudzu uzmanību un ar to dalījušies jau vairāk nekā 2000 lietotāju.

Daļa gan komentāros norāda, ka konkrētas informācijas trūkuma dēļ rodas aizdomas, ka šī ziņa varētu būt nepatiesa, taču portālam Jauns.lv Valsts policijā (VP), izdevās noskaidrot, ka incidents, kurš ļoti līdzinās aprakstītajam Madonas tuvumā, vakardien tiešām fiksēts.

“5. janvārī pulksten 14.20 Madonas novadā, Aronas pagastā notika ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot kvadriciklu, iebrauca trosē, kura bija novilkta pār ceļu. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja 1974. gadā dzimušais vīrietis,” informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste Zane Vaskāne. Pagaidām gan neesot skaidrs, vai trosi uz braucamā ceļa kāds būtu novilcis tīšuprāt, lai kaitētu braucējam. Šobrīd policijā uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Tikmēr iepriekš minētajā “Facebook” ierakstā vairāki ļaudis komentāru sadaļā publicējuši fotogrāfijas, kurās redzams, kā dažādi meža ceļi tiek bloķēti ar nogāztiem kokiem, sprunguļiem un arī ar stieplēm, kuras novilktas starp diviem kokiem, kas aug braucamā ceļa malās. Pagaidām gan nav apstiprināms, ka bildēs redzama tīša darbība ar nodomu kaitēt cilvēkiem.