foto: Ekrānuzņēmums
Rinkēvičs: "Gada laikā vajadzētu panākt, ka tiek izveidotas ostu padomes"
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Politika
2019. gada 20. decembris, 18:16

Rinkēvičs: "Gada laikā vajadzētu panākt, ka tiek izveidotas ostu padomes"

RīgaTV 24

“Ostu pārvaldības reforma ir viena no šīs valdības deklarācijā minētām lietām. Jau kad stājāmies tādās organizācijās kā ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā jeb OECD, un runājām par lietām, kas būtu jādara, mēs diezgan daudz diskutējām par to, ka ostu pārvaldībai nav jābūt politiskai,” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Rinkēvičs uzskata, ka gada laikā vajadzētu panākt situāciju, kad tiek izveidotas ostu padomes, kur padomes locekļi tiek iecelti, balstoties uz profesionāliem kritērijiem konkursa kārtībā, tā kā to paredz OECD. Pēc ministra domām tā ir laba pārvaldība.

foto: Ekrānuzņēmums
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

“Diemžēl, situācija, kurā mēs nonācām dēļ sankcijām, kas veidojās gadu desmitiem, lielā mērā ir saistīta ar to, ka mūsu starptautiskajiem partneriem radās iespaids, ka šajās ostās ir visa veida ietekme, bet ne tā labākā,” turpināja Rinkēvičs.

Steigu, kāda bija, pieņemot likumus, Rinkēvičs pamatoja ar to, ka nebija pārliecības, cik ātrā laikā izdosies panākt sankciju atcelšanu. Pēc viņa domām būtu labi, ja mūsos ieklausītos pirms tam, kad mēs brīdinām par to vai citu problemātiku.

“Nevar domāt, ka mēs būtu kāda izolēta sala kaut kur izplatījumā. Tā bija ar finanšu sektoru, tā bija ar veselu rindu citām lietām, bet šobrīd es teiktu, ka mums ir jāiet uz priekšu, ja mēs ilgtermiņā gribam izvairīties no šāda veida situācijām nākotnē,” sacīja Rinkēvičs.