foto: Renārs Koris
Rīga kļuvusi par mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" sadarbības partneri
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs un mūzikas festivāla „Rīga Jūrmala” padomes priekšsēdētājs Pjotrs Avens parakstīja nodomu protokolu par sadarbību.
Runā Rīga
2019. gada 4. novembris, 17:49

Rīga kļuvusi par mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" sadarbības partneri

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pirmdien, 4. novembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs un mūzikas festivāla „Rīga Jūrmala” padomes priekšsēdētājs Pjotrs Avens parakstīja nodomu protokolu par sadarbību, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Mūzikas festivāls „Rīga Jūrmala” jau savā pirmajā sezonā kļuva par izcilu notikumu ar vērienīgu starptautisku rezonansi un jūsmīgām profesionāļu un apmeklētāju atsauksmēm. Latvijas galvaspilsētai ir nozīmīgi, lai augstas klases kultūras notikumi veicina starptautisko atpazīstamību un ir kā magnēts tūrisma nozarei,” atzīmē Oļegs Burovs.

„Festivāla mērķis un ambīcija ir kļūt par klasiskās mūzikas galamērķi Eiropā, piedāvājot ne vien vietējiem mūzikas cienītajiem Latvijā, bet arī starptautiskai auditorijai spožu mākslinieku un repertuāra apvienojumu. Mūsu ambīcijas ir augstas, bet sasniedzamas. Pirmajā festivāla gadā komanda spējusi piesaistīt apmeklētājus no daudzām pasaules valstīm, nākotnē strādāsim pie aizvien lielākas starptautiskās auditorijas piesaistes,” stāsta festivāla padomes priekšsēdētājs Pjotrs Avens.

2020. gada vasarā no 10. jūlija līdz 30. augustam notiks otrā mūzikas festivāla „Rīga Jūrmala” sezona. Četrās nedēļas nogalēs Rīgā un Jūrmalā izskanēs 20 koncerti ar pasaules līmeņa simfonisko orķestru un solistu dalību. Festivālā muzicēs gan Latvijas publikas iemīļoti māksliniekiem, gan tādi, kuru uzstāšanos varēs dēvēt par debiju Baltijas reģionā.

Šajā festivāla sezonā daudzpusīgo koncertu programmu papildinās divi nozīmīgi jaunumi – mūzikas meistarklašu sērija un papildkoncerts Liepājā. Simfonisko orķestru festivāls „Rīga Jūrmala” notiks Rīgas un Jūrmalas arhitektūras pērlēs – Latvijas Nacionālajā operā, Lielajā ģildē un visas vasaras sezonas pieprasītākajā norises vietā – Dzintaru koncertzāles Lielajā un Mazajā zālē.

Festivāla „Rīga Jūrmala” atklāšanas sezona tika iekļauta vasaras notikumu Top 10 pēc britu laikraksta „The Telegraph” vērtējuma, kā arī tas ieguvis Eiropas festivālu asociācijas īpašo kvalitātes zīmi – „EFFE Label”.

Vairāk informācijas mājaslapā: www.riga-jurmala.com

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās