foto: LETA
Truksnis joprojām ir aizdomās turētais KNAB kriminālprocesā par iespējamu kukuļošanu
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis Jūrmalas domes ārkārtas sēdes laikā, kurā lemj par opozīcijas rosināto viņa atstādināšanu no amata.
112
2019. gada 21. septembris, 13:01

Truksnis joprojām ir aizdomās turētais KNAB kriminālprocesā par iespējamu kukuļošanu

LETA

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis joprojām figurē kā aizdomās turētais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētā kriminālprocesā par iespējamu kukuļošanu saistībā ar dzīvokļa saņemšanu bezatlīdzības lietošanā, noskaidroja aģentūra LETA.

KNAB par šo iespējamo noziegumu lūdza sākt kriminālvajāšanu 2018.gada augustā, taču prokurors Māris Leja nolēma kriminālprocesu izdalīt atsevišķā lietvedībā un nosūtīt atpakaļ birojam, jo tobrīd KNAB nebija savācis pietiekami atbilstošus pierādījumus apsūdzības celšanai.

KNAB tagad aģentūrai LETA apliecināja, ka patlaban lietā notiek pirmstiesas izmeklēšana un tiek pildīti uzraugošā prokurora norādījumi. Par kriminālprocesa virzību KNAB varēs lemt pēc tam, kad prokurors būs atkārtoti iepazinies ar krimināllietas materiāliem. Citus komentārus birojā nesniedza.

Leja aģentūrai LETA apliecināja, ka Truksnim šajā lietā joprojām ir aizdomās turētā statuss par kukuļņemšanu, proti, iespējams, amatpersona pieņēmusi bezatlīdzības lietošanā dzīvokli Jūrmalā, Turaidas ielā. Tāpat aizdomās turētā statusā par kukuļdošanu ir divas privātpersonas, kuru vārdus prokurors neatklāja, taču LETA zināms, ka tās ir uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš un viņa meita Maija Krieviņa.

Prokurors gan patlaban nekomentēja, vai nākotnē Truksnim varētu celt apsūdzību. "Ierosinājumu no KNAB par kriminālvajāšanu patlaban neesmu saņēmis. Šis jautājums ir jāuzdod izmeklētājam, kura pienākums ir nodarboties ar pierādījumu nostiprināšanu," norādīja Leja.

Jau ziņots, ka Truksnim šī nav vienīgā krimināllieta. Viņš joprojām ir apsūdzētā statusā prokuratūrā esošajā kriminālprocesā par dokumentu viltošanu saistībā ar komandējumu. Nesen gan prokuratūra pret Truksni izbeidza kriminālprocesu daļā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nelikumīgu finansēšanu.

Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā izskatīšanā atrodas krimināllieta, kurā Krūmiņš, viņa meita Krieviņa, kā arī Veselības inspekcijas (VI) amatpersona Tatjana Morozova apsūdzēti par kukuļņemšanu un dienesta viltojumu saistībā ar kāda objekta nodošanu ekspluatācijā. Šajā lietā apsūdzība ir celta trīs epizodēs.

Pirmajā Krūmiņš apsūdzēts kukuļošanas atbalstīšanā, savukārt viņa meita - kukuļošanā. Prokurors norādīja, ka VI amatpersonai tika piedāvāta šampanieša pudele, ne mazāk kā 30 eiro vērtībā, lai šī amatpersona sastādītu labvēlīgu atzinumu par objektu-viesnīcu Turaidas ielā 17.

Otrajā epizodē apsūdzēts ir Krūmiņš un Morozova, proti, Krūmiņš apsolījis iekārtot Morozovas dēlu Policijas koledžā. Savukārt trešajā epizodē Morozova apsūdzēta par nepatiesa VI ziņojuma sastādīšanu, proti, norādot, ka objektā Turaidas ielā 17 ir uzstādīti invalīdu uzbrauktuves, kaut gan faktiski tās vēl nebija uzstādītas.