foto: LETA
Levits: augstskolu un zinātnes pārvaldības reforma vairotu Latvijas konkurētspēju
Latvijas valsts prezidents Egils Levits.
Sabiedrība
2019. gada 21. augusts, 22:34

Levits: augstskolu un zinātnes pārvaldības reforma vairotu Latvijas konkurētspēju

Jauns.lv / LETA

Augstskolu un zinātnes pārvaldības reforma vairotu Latvijas konkurētspēju, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri (JV), sacīja valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Lībiņu-Egneri, lai pārrunātu Valsts prezidenta institūcijas un Saeimas sadarbību.

Tikšanās laikā tika apspriests un atzinīgi novērtēts arī otrdien Ministru kabinetā pieņemtais lēmums sagatavot koncepciju par augstskolu un zinātnes pārvaldības reformu, kas, Valsts prezidenta ieskatā, veicinātu Latvijas konkurētspēju pasaulē šajā nozarē. 

Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka Levits un Lībiņa-Egnere apmainījās arī viedokļiem par partiju finansēšanas regulējuma uzlabošanu. 

Tāpat abas puses apspriedušās par aktualitātēm Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā attiecībā uz Ukrainu un Krieviju.

Kā ziņots, valdība otrdien nolēma, ka Izglītības un zinātnes ministrijai sadarbībā ar Kultūras ministriju, Veselības ministriju un Zemkopības ministriju līdz 17.decembrim jāsagatavo un jāiesniedz izskatīšanai konceptuālais ziņojums par augstskolu un valsts zinātnisko institūtu iekšējās pārvaldības modeļa maiņu.