foto: LETA
Listē arī Ždanoka: beidzot publiskots Levita inaugurācijas lūgto viesu saraksts
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Levitu inaugurācijas sarīkojumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
2019. gada 15. jūlijs, 10:43

Listē arī Ždanoka: beidzot publiskots Levita inaugurācijas lūgto viesu saraksts

Jauns.lv

Valsts prezidenta kanceleja pirmdien publiskojusi lūgto viesu sarakstu uz Egila Levita inaugurācijas sarīkojumu Gaismas pilī. Līdz pat pasākuma dienai - 8.jūlijam - šis saraksts nebija pieejams un sabiedrībā raisīja vairākus pārpratumus.

Kā zināms, prezidents pauda, ka savā pasākumā ielūdzis cilvēkus no daudz un dažādām sfērām, lai tie savā starpā varētu labāk sapazīties, sarunāties, nodibināt kontaktus. Lai būtu iespējams bibliotēkā sapulcēt iespējami vairāk viesu, cilvēki tika ielūgti bez otrajām pusītēm, laulātajiem draugiem. Tomēr, kā atklāj saraksts, vairāki sabiedrībā zināmi laulātie pāri saņēmuši katrs atsevišķu ielūgumu un ieradušies kopā.

Pirmdien Valsts kanceleja publiskojusi lūgto viesu sarakstu, uzvārdus sakārtojot alfabētiskā secībā. Saraksts pieejams šeit. Viesu sarakstā ir arī vairākas pretrunīgi vērtētas personas, piemēram, pretlatviski noskaņotā politiķe Tatjana Ždanoka. Kā portālam Jauns.lv paskaidroja Levita padomniece Aiva Rozenberga, ielūgti bija pilnīgi visi no Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti.

Promineces ierodas uz Egila Levita inaugurācijai veltīto pasākumu

Promineces ierodas uz Latvijas Valsts 10. prezidenta Egila Levita inaugurācijai veltīto pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 2019. gada 8. jūlijā.

gallery icon
144

FOTOREPORTĀŽA: Egila Levita inaugurācijas pasākums Gaismas pilī

gallery icon
136