foto: Publicitātes foto
Daugavā ielaisti nēģu kāpuri
Runā Rīga
2019. gada 14. jūnijs, 17:50

Daugavā ielaisti nēģu kāpuri

Jauns.lv

Piektdien, 14. jūnijā, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko kopā ar Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko un departamenta Vides pārvaldes speciālistiem Daugavā pie Lucavsalas ielaida nēģu kāpurus. Neliels šo ūdens iemītnieku daudzums pēc tam tika ielaists arī Mārupītē. Kopumā dzīvās dabas resursus šajās ūdenstilpēs papildināja divi miljoni nēģu kāpuru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nēģu kāpurus piegādāja Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” zivju audzētavas „Tome” filiāle „Dole”. Pilsētas ūdenstilpēs ielaižamo zivju sugas vai citu ūdens dzīvnieku (nēģi ir apaļmutnieki) daudzums tiek saskaņots ar BIOR Zivju resursu pētniecības departamentu, kura darbības mērķis ir zinātnisko pamatu veidošana Latvijas ūdeņos Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī un iekšējos ūdeņos esošo zivju ilgtspējīgai izmantošanai.

Lai nodrošinātu zivju krājumu atražošanu un veicinātu ūdens bioloģisko resursu daudzveidību, jānodrošina regulāra un kvalitatīva zivju mazuļu ielaišana iekšējos ūdeņos.

Nēģu kāpuru iegādi un ielaišanu Rīgas domes Mājokļu un vides departaments 3630 eiro apmērā finansēja no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē.

Rīgas pašvaldība arī 2018. gadā, izmantojot BIOR zivju audzētavu pakalpojumus, Daugavā ielaida divus miljonus nēģu kāpuru, kā arī 15 000 ceļotājsīgu mazuļu.

Tēmas