foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas Bankas darbinieks iesaka boikotēt vēlēšanas
Latvijas Bankas Naudas skolas vadītājs Jānis Motivāns ārpus darba pienākumiem izsmej valsti.
Sabiedrība
2019. gada 20. maijs, 04:45

Latvijas Bankas darbinieks iesaka boikotēt vēlēšanas

Māris Puķītis

Kas Jauns Avīze

Šāds viedoklis nav nekas oriģināls, taču savdabīgi, ka to sludina augsta līmeņa valsts iestādes pārstāvis – Latvijas Bankas Naudas skolas vadītājs Jānis Motivāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Facebook" pie diskusijas par nesaņemtajiem vēlēšanu uzaicinājumiem Motivāns paudis: “Neierašanās ir palicis praktiski vienīgais veids, kā dot signālu par neapmierinātību un nepiekrišanu! Nekad demokrātija Latvijā nav nozagta un izņirgta tiktāl, cik tagad! 30% pilsoņu (!) pārstāvība parlamentā ir izolācijā, viņu priekšlikumus pat neņem vērā.”

Latvijas Bankas Naudas skolas uzdevums ir izglītot sabiedrību un it īpaši skolēnus, veicinot ekonomikas likumsakarību izpratni, jo “pieņemtie ekonomiskie lēmumi ietekmē gan personīgo labklājību, gan sabiedrību kopumā”.

Tikmēr tās vadītājs, kā liecina ieraksti Facebook, privātajā līmenī izsmej mūsu valsti, daloties, piemēram, ar "Latvia: Ship of Fools" (Latvija: muļķu kuģis) ierakstu, kas Latviju raksturo kā cirku. Šādi jociņi, lai Latviju parādītu kā neizdevušos valsti, ir iecienīti informatīvā kara ieroči.

Par vēlēšanu boikotu varētu būt gandarīti abu flangu radikāļi, kuru atbalstītāji ir pietiekami aktīvi, lai dotos nobalsot. Boikots būtu pakalpojums arī Maskavai – Kremlis ir ļoti ieinteresēts Eiropas Savienības vājināšanā un atbalsta gan Francijas Nacionālo fronti, gan Alternatīvu Vācijai, gan Ziemeļu līgu Itālijā un citus līdzīgus spēkus.

Piemēram, pašreizējais Alternatīvas Vācijai Bundestāga deputāts Markuss Fronmaiers no Krievijas Valsts domes sūtītā ārpolitikas stratēģijas dokumentā raksturots kā “savs pilnībā kontrolēts deputāts”.

Atgriežoties pie Latvijas Bankas, vietā atgādināt tās prezidenta zvejas īpatnības – pērn atklātībā nonāca pirms vairākiem gadiem uzņemts foto, kur Ilmārs Rimšēvičs atpūšas kompānijā Krievijā.

Līdzās viņam sēdēja Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītājam Dmitrijam Piļščikovam visai līdzīga persona. Šis institūts ir valstij piederošs militāro tehnoloģiju uzņēmums. Rimšēvičs skaidroja, ka devies uz Kamčatku makšķerēt lašus un visi šie cilvēki vienkārši bija “salikti lidmašīnā”.

Jāatgādina, ka Rimšēviču tur aizdomās par kukuļņemšanu, tomēr Eiropas Savienības Tiesa ir atcēlusi lēmumu par viņa atstādināšanu no amata.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās