foto: Publicitātes foto
FOTO: pašvaldības policijas glābēji demonstrē gatavību peldsezonai; Rīgā jau 9 glābšanas stacijas!
Glābēju darbs Rīgas Pašvaldības policijas glābšanas stacijā „Ķīšezers”.
Runā Rīga
2019. gada 16. maijs, 18:10

FOTO: pašvaldības policijas glābēji demonstrē gatavību peldsezonai; Rīgā jau 9 glābšanas stacijas!

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Ceturtdien, 16. maijā, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti izbraukuma komitejas sēdē apmeklēja Rīgas Pašvaldības policijas glābšanas (RPP) staciju „Ķīšezers” un klātienē pārliecinājās, ka Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki ir gatavi peldsezonai. RPP darbinieki rādīja glābšanas paraugdemonstrējumus, stāstīja, kā rīkoties, ja cilvēks sāk slīkt, iepazīstināja ar glābēju rīcībā esošo ekipējumu, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

No šodienas glābēji uzsāk darbu nu jau deviņās glābšanas stacijās - Vecāķos, Lucavsalā, Vakarbuļļos, Rumbulā, Daugavgrīvā, pie Ķīšezera, pie Bābelīša ezera un Ķīpsalā. No šā gada Lucavsalā būs divas glābšanas stacijas - Lucavsala 1 un Lucavsala 2. Otrais postenis tika atklāts trešdien, 15. maijā.

Pašvaldības policijas glābēji demonstrē gatavību peldsezonai

Ceturtdien, 16. maijā, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti izbraukuma komitejas sēdē apmeklēja Rīgas Pašvaldības policijas ...

gallery icon
31

Arī šajā vasarā glābēji aktīvi strādās preventīvajā jomā, proti, rūpēsies par to, lai pie ūdeņiem nemaz nerastos tādas situācijas, kad ir jāsteidz palīgā. Policisti regulāri palīdz noklīdušiem bērniem atrast viņu vecākus, kā arī sniedz medicīnisko palīdzību tiem, kas peldvietās nokļuvuši nelaimē.

2018. gadā Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki izglāba 9 slīkstošos, sniedza medicīnisko palīdzību 62 cilvēkiem, kā arī pludmalēs atrada 27 noklīdušus bērnus.

Tāpat pārvalde veic kuģošanas līdzekļu satiksmes, makšķerēšanas un zvejas kontroli iekšējos ūdeņos. Pēdējos divos gados bijušas aptuveni 7500 makšķernieku, 2400 laivu pārbaudes un izņemti 13 kilometri nelegālu zvejas rīku. Apgūstot Zivju fonda līdzekļus, ar Rīgas domes līdzfinansējumu dienests ir uzlabojis tehnisko aprīkojumu ar divām ātrgaitas laivām, kvadricikliem un radaru sistēmu. Pēc Zemkopības ministrijas sniegtās informācijas 2018. gadā RPP ir uzrādījusi absolūti labākos rezultātus zivju resursu aizsardzībā visas valsts mērogā.

RPP aicina atpūtas baudītājus pie ūdenstilpnēm nebūt pārgalvīgiem, kā arī rūpīgi uzraudzīt bērnus. Pašvaldības policija atgādina, ka lēkt ūdenstilpēs no infrastruktūras objektiem - hidrotehniskām būvēm, tiltiem, piestātnēm u.c., izņemot lēkšanai ūdenī speciāli iekārtotas vietas, ir aizliegts un par to draud administratīvais sods.