foto: LETA
Balodis nolēmis uz laiku apturēt savu darbību Nacionālajā apvienībā
Saeimas deputāts Ringolds Balodis.
Politika
2019. gada 18. marts, 12:44

Balodis nolēmis uz laiku apturēt savu darbību Nacionālajā apvienībā

Jauns.lv / LETA

Likvidējamās "ABLV Bank" likvidatora amatā ieceltais Ringolds Balodis iesniedzis iesniegumu, kas paredz uz laiku apturēt darbību nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Balodis apstiprināja, ka ir vērsies ar šādu iesniegumu politiskajā spēkā, lūdzot apturēt savu darbību partijā uz laiku.

Bijušais deputāts skaidroja, ka nevēlas, lai viņa politisko piederību jebkādā veidā saistītu ar profesionālo darbību "ABLV Bank" likvidācijas procesā. Viņš piebilda, ka bankas akcionāri neesot pauduši nekādus iebildumus par viņa dalību partijā.

Ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē 2018.gada 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju.

"ABLV Bank" problēmas radās pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas jeb "FinCEN" 2018.gada februāra vidū paziņotā, ka tā plāno noteikt sankcijas "ABLV Bank" par naudas atmazgāšanas shēmām. Savukārt ar banku saistīts pārstāvis norādījis, ka "ABLV Bank" pēdējos gados īstenoja ļoti plašus risku pārvaldīšanas pasākumus, tai skaitā pēdējo gadu laikā atsakoties no īpaši riskantiem klientiem".