foto: LETA
Sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu; iespējams "melnais ledus"
Sabiedrība
2018. gada 21. decembris, 07:05

Sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu; iespējams "melnais ledus"

LETA

Šorīt daudzviet sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 84 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. Sniegotie un slidenie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemes šosejas (A2) posmā no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam, Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Ogres līdz Pļaviņām, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, visā Jelgavas šosejas (A8) garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Skrundai, Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Usmai, visas Liepāja-Rucava šosejas (A11) garumā, Grebņeva-Medumi šosejas (A13) posmā no Rēzeknes līdz Špoģiem, uz Rēzeknes apvedceļa (A15), kā arī visā Kokneses šosejas (P80) garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Liepājas, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.