foto: LETA
Latkovskis: "Vispirms jādod iespēja izveidot valdību kādai lielākai frakcijai"
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un Saeimas frakcijas "Jaunā Vienotība" priekšsēdētājs Ainars Latkovskis pirms tikšanās Rīgas pilī, kurā pārrunās politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu.
Politika
2018. gada 11. decembris, 17:19

Latkovskis: "Vispirms jādod iespēja izveidot valdību kādai lielākai frakcijai"

Jauns.lv / LETA

Vispirms jādod iespēja izveidot valdību lielākām frakcijām, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem sacīja "Jaunās Vienotības" (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis.

Ja valstī būs politiskā krīze, un citas lielākas partijas nespēs izveidot valdību vai tām nebūs atbilstoša kandidāta, tad JV var šo darbu paveikt, sacīja Latkovskis, uzsverot, ka pašlaik Latvijā nav politiskās krīzes.

JV uzskata, ka valdības veidošana jāuzņemas vispirms lielākām frakcijām, sacīja Latkovskis. Ja "Attīstībai/Par!" premjera kandidāts Artis Pabriks atteicās, jādomā, ka viņiem vēl ir kādi spējīgi politiķi, norādīja JV politiķis.

Viņš atgādināja, ka JV ir mazākā 13.Saeimas frakcija, un pašlaik nav ārkārtas situācijas politikā. Viņš saskata zināmus uzlabojumus partiju sadarbībā, par ko liecinot arī citu partiju paziņojumi.

Latkovskis norādīja, ka ar JV valdības sarunvedēju grupu nav pārrunāts jautājums par to, ka JV varētu būt premjera partija.

Sarunā ar prezidentu tika izvērtēti vairāki iespējami scenāriji, piebilda Latkovskis, kurš gan tos neatklāja.

Kā ziņots, neoficiālās sarunās kā iespējamo kompromisa kandidātu premjera amatam politiķi min JV pārstāvi Krišjāni Kariņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņš aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik prezidents nav aicinājis viņu uz tikšanos, kā arī sarunas par viņa nominēšanu nav notikušas. Kariņš norādīja, ka pašlaik situācija ir ļoti neskaidra un jāredz, kā tā attīstīsies, proti, vai AP nevēlēsies izvirzīt citu kandidātu, ņemot vērā, ka tā ir tā dēvētā jaunā partija.

AP pārstāvis Pabriks šodien paziņoja, ka vairs nepretendē uz Ministru prezidenta amatu. AP norāda, ka neuzstās uz premjera amata kandidātu no savas partijas un saskata iespēju vienoties par kompromisa kandidātu no citu politisko spēku izvirzītajiem politiķiem, žurnālistiem sacīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš sacīja, ka partijas var vienoties par kompromisa kandidātu no citu partiju izvirzītajiem, izņemot tos, kuri jau bija nominēti šim amatam. Pavļuts norādīja, ka AP neuztur savu nomināciju kopumā.

Jau ziņots, ka valsts prezidents vakar atsauca "KPV LV" pārstāvja Alda Gobzema nomināciju premjera amatam. Šodien notika Valsts prezidenta tikšanās ar partijām.