"Ātri gan principi ir aizmirsušies" - sociālo tīklu lietotāji par Gobzema ministru sadalījumu
foto: LETA
Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems valdības veidošanas sarunu gaitā piedalās politisko spēku pārrunās par administratīvi teritoriālo reformu.
Politika

"Ātri gan principi ir aizmirsušies" - sociālo tīklu lietotāji par Gobzema ministru sadalījumu

Jauns.lv / LETA

Nesaskatot iemeslus partiju iebildumiem par topošā Ministru kabineta sastāvu, premjerministra amatam nominētais Aldis Gobzems (KPV LV) pārliecināts par Saeimas atbalstu viņa piedāvātajai valdībai. Par potenciālo ministru sadalījumi sociālajos tīklos viedokli pauduši arī vairāki "Twitter" lietotāji.

"Ātri gan principi ir aizmirsušies" - sociālo tīkl...

"Interesanti, ka KPLV piedāvatajā ministru kabinetā ir gan vecie komuņaki kā Reirs, gan Saeimā neievēlētie kā Parādnieks. Ātri gan visi, pilnīgi visi principi ir aizmirsušies," saziņas vietnē "Twitter" vēsta publicists Jurģis Liepnieks.

"Ņemot vērā, ka Gobzems bezmandāta Parādnieku aicina valdībā, secinu, ka viņš ir daļa no koalīcijas ar tautu. Solījums izpildīts!" viedokli pauž žurnālists Ivo Butkevičs.

Kā ziņots, premjera amatam nominētais Gobzems visvairāk ministru posteņus piedāvā JKP, kurai būtu jāpārkāpj pašas noteiktā "sarkanā līnija" un valdībā jāsastrādājas ar ZZS.

Sev "KPV LV" vēlas trīs vietas valdībā - Gobzems būtu premjers, Saeimā neiekļuvušais Roberts Spručs ieņemtu finanšu ministra amatu, bet par iekšlietu ministru partija vēlētos redzēt savu Saeimas deputātu Ralfu Nemiro.

JKP tiek piedāvāti četri ministru posteņi: satiksmes ministra - Tālim Linkaitam, veselības - Jurim Jurašam, izglītības - Dagmārai Beitnerei-La Gallai, bet tieslietu - Jānim Bordānam vai Jutai Strīķei.

Apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Gobzems piedāvā trīs ministru posteņus: vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietu - Raivim Dzintaram vai Rihardam Kolam, labklājības - Imantam Parādniekam, kultūras - Dacei Melbārdei.

ZZS un "Jaunajai vienotībai" (JV) tiek piedāvāts pa divām vietām Ministru kabinetā: zemkopības ministra amatu varētu ieņemt Edgars Tavars vai Armands Krauze, bet aizsardzības ministra amatu varētu saglabāt Raimonds Bergmanis. Savukārt JV pārstāvji Jānis Reirs un Edgars Rinkēvičs varētu ieņemt attiecīgi ekonomikas un ārlietu ministru amatus.

"KPV LV" vēlas, lai tiktu nomainīta arī Saeimas Budžeta komisijas vadība, šo amatu atņemot "Attīstībai/Par" pārstāvim Mārtiņam Bondaram un uzticot to "KPV LV" deputātam Atim Zakatistovam.