foto: Publicitātes foto
Paliekošs sveiciens valsts svētkos: brāļi-tetovētāji velta Latvijai episku tetovējumu
Vērienīgais tetovēšanas projekts abiem brāļiem aizņēmis aptuveni pusgadu.
Sabiedrība
2018. gada 20. novembris, 11:32

Paliekošs sveiciens valsts svētkos: brāļi-tetovētāji velta Latvijai episku tetovējumu

Jauns.lv

Latviešu tautas leģendu grāmatas vāka cienīgo ainavu uztetovējuši divi brāļi – Jānis un Eirāns Jonāni, kuriem pieder tetovēšanas un mākslas studija “Miesas Kalve”. Tetovējumu kopā redzams latvju rakstiem apjozts ozols, senlatviešu virsaitis ar savu pulku, sarkanbaltsarkanais karogs un citi elementi.

“Bija sapnis strādāt kopā – plecu pie pleca, tādēļ atvērām savu studiju. Iepriekš kopīgi esam tetovējuši krūtis, rokas un kājas, taču bija vēlme sastrādāties uz vienas plaknes,” par to, kā radās ideja lielam Latvijas valsts simtgadei veltītam tetovējumam, stāsta Eirāns.

Kā tapa projekts "LV Muguras"

Latviešu tautas leģendu grāmatas vāka cienīgo ainavu uztetovējuši divi brāļi – Jānis un Eirāns Jonāni, kuriem pieder tetovēšanas un mākslas ...

gallery icon
9

Pieteikšanās abu brāļu projektam “LV Muguras” tika izsludināta jau pirms gada. Atsaucība esot bijusi liela.

Foto un video redzamā tetovējumu kolāža “uzkrāsota” uz Anda muguras – klienta, kurš pie adatas jau sen pieradis un piekrita iesaistīties Jāņa un Eirāna projektā.

Projekts prasījis pusgadu

Izrādās, ka tetovēšanas modelis Andis aizraujas ar vēsturi un ir vēstures rekonstrukcijas kluba biedrs.

Tas ļāvis maksimāli atbilstoši izraudzīties tetovējumu elementus tā, lai tie nebūtu pretrunā ar vēsturiskām liecībām. Attēlošanai izvēlēts 10. – 12. gadsimts.

Projekts reaizēts sešos mēnešos – no šī gada marta līdz augusta beigām.

Kopā zem divām adatām Andis aizvadījis septiņus seansus un, aplūkojot galarezultātu, pārsteidz tas, cik nemanāmi kopā saplūst abu brāļu-tetovētāju “rokraksti”.

Projekts iemūžināts atbilstošām noskaņām pārpilnās fotogrāfijās un video (COLORTIME).