foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas Bankas padomes loceklis komentē jaunās valdības uzdevumus
Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.
Politika
2018. gada 7. oktobris, 10:05

Latvijas Bankas padomes loceklis komentē jaunās valdības uzdevumus

Jauns.lv / LETA

Jaunajai valdībai nevajag izgudrot divriteni no jauna, bet jāturpina iesāktās reformas, atzina Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jaunievēlētajam parlamentam un nākamajai valdībai varu novēlēt turpināt saprātīgas ekonomiskās politikas īstenošanu, tostarp ievērojot budžeta disciplīnu un nodrošinot iekļaujošu, izaugsmi balstošu, paredzamu un stabilu investīciju un nodokļu vidi. Būtiski iespējami ātri izveidot valdību un ķerties pie 2019. gada budžeta izstrādes," pauda Kazāks.

Pēc viņa teiktā, Saeimas un valdības priekšā ir virkne izaicinājumu, tostarp mazināt spriedzi darbaspēka tirgū, modernizēt izglītības sistēmu, kāpināt ekonomikas produktivitāti un stiprināt Latvijas konkurētspēju.

"Galvenie risinājumi jau ir iezīmēti iepriekšējos gados, tāpēc pilnīgi jaunu divriteni nudien izgudrot nevajag, vienkārši jāievieš jau iepriekš iztirzātās reformas," sacīja ekonomists.

Kazāks norādīja, ka tuvākā gada absolūta prioritāte ir finanšu sektors un Kontroles dienesta stiprināšana, mērķtiecīgi ieviešot "Moneyval" rekomendācijas. "Tas ne tikai ļaus mazināt negatīvu risku ietekmi, bet būs pozitīva ietekme gan uz Latvijas reputāciju, gan ekonomikas ilgtermiņa izaugsmi un iedzīvotāju ienākumiem," pauda Kazāks.

Jau ziņots, ka pēc visu Latvijā un ārvalstīs izvietoto vēlēšanu iecirkņu balsu saskaitīšanas, pirmo vietu 13.Saeimas vēlēšanās ar 19,91% ieguvusi partija "Saskaņa", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti.

Otrajā vietā ar 14,06% ierindojas "KPV LV", bet trešajā - Jaunā konservatīvā partija, par kuru savu balsi atdevuši 13,6% vēlētāju.

Ceturto vietu ar 12,04% patlaban ieņem apvienība "Attīstībai/Par!", piekto - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 11,03% balsstiesīgo, bet sesto - Zaļo un zemnieku savienība, kas savākusi 9,96% balsu.

Ar 6,67% Saeimā iekļūst arī "Jaunā Vienotība". Citas partijas 5% barjeru pārvarējušas nav.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās