foto: Dace Rukšāne/Twitter
Latviešu reklāma tualetēs Londonā rada pamatīgu šūmēšanos sociālajos tīklos tepat un ārzemēs
"Beidzot esmu vienatnē. Kāds atvieglojums."
112
2018. gada 12. aprīlis, 14:20

Latviešu reklāma tualetēs Londonā rada pamatīgu šūmēšanos sociālajos tīklos tepat un ārzemēs

Jauns.lv

Latvijas stendiņa reklāma Londonas grāmatu tirgū (London Book Fair), kas norisinās no 10. aprīļa līdz 12. aprīlim, pamatīgi sajūsminājusi cilvēkus, liecina ieraksti sociālajos tīklos. "Man patīk Latvijas humora izjūta," pat paziņojis kāds izstādes apmeklētājs no Lielbritānijas. Protams, atrodami arī krasi pretēji viedokļi, jo ne visiem šķiet, ka tualete būtu īstā vieta, kur reklamēties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, Latvijas sauklis Londonā bija #iamintrovert (#esesmuintroverts), un kampaņas radošā direktore Una Rozenbauma iepriekš skaidroja, ka ar šo kampaņu iecerēs uzsvērt latviešu autoru iekšējās pasaules bagātību, kurai pateicoties mūsu rakstnieki rada augstvērtīgus literāros darbus.

"Pasaule ir ideāla vieta ekstravertiem cilvēkiem. Tādiem, kas prot uzsākt nepiespiestu sarunu ar svešinieku. Uzstāties publikas priekšā. Pateikt ko labu par sevi. Apskaut otru tāpat vien. Bet mēs tādi neesam. Latvietis jūtas ļoti apjucis, kad viņu skūpsta uz abiem vaigiem. Vai pēkšņi uzrunā sabiedriskajā transportā. Ja kāds izsaka latvietim komplimentu, viņš no kauna kļūst sarkanbaltsarkans. Latvija ir viena no introvertākajām valstīm pasaulē. Tādi, saprotams, ir arī mūsu rakstnieki. Un mēs esam lepni par to. Tāpēc ļausim runāt viņu grāmatām. Jo literatūra ir ideāla pasaule introvertiem cilvēkiem," stāstīja kampaņas #iamintrovert veidotāji.

Plakātā, kurš atrodams pasākuma labierīcību kabīnītēs, rakstīts: "Beidzot esmu vienatnē. Kāds atvieglojums", bet apakšā mazākiem burtiem piebilsts: "Nāc un skaties intraverto cilvēku ciešanas 5F127 stendā." 

"Labākais, kas līdz šim pamanīts grāmatu tirgū, noslēpts sieviešu tualetēs. Heeheehee..." raksta kāds pasākuma apemklētājs. 

Latvijas publicitātes kampaņa iepatikusies vēl kādai apmeklētājai. 

Cita apmeklētāja norāda, ka Latvijas reklāmas kampaņu nominē par labāko šajā pasākumā.

Bet vēl kāda apmeklētāja priecājas: "Es jūtu, ka latvieši patiesi izprot autorus." 

Lūk, vēl daži viedokļi: 

Lai arī pašmāju sociālu tīklu lietotāji vidū izskanējusi pa kādai kritikai, sakot - mazmājiņa nu gan nav īstā vieta, kur reklamēties, cilvēkiem Latvijā tomēr, spriežot pēc ierakstiem, kampaņa ir iepatikusies. 
 

Kā zināms, uz Londonas grāmatu tirgu no Latvijas devās autori Kārlis Vērdiņš, Luīze Pastore, Inga Ābele un Nora Ikstena. "Londonas grāmatu tirgus kultūras programma būs viena no retajām iespējām vienkopus redzēt un dzirdēt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas rakstniekus starptautisku nozares speciālistu auditorijas priekšā diskutējam ar kolēģiem - rakstniekiem no Lielbritānijas," rakstnieku dalību grāmatu tirgū iepriekš aprakstīja platformas "Latvian Literature" pārstāve Anete Konste.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās