Sabiedrība
2017. gada 25. jūlijs, 22:55

Liepājas deputāts Agešins rosina uzsliet pieminekli pazudušajiem bērniem

Kasjauns.lv

Liepājas domes deputāts, "Saskaņas" pārstāvis Valērijs Agešins nācis klajā ar ieceri uzstādīt pieminekli Latvijā pazudušajiem bērniem, atsaucoties uz "Kurzemes vārdu", otrdien raksta portāls Liepajniekiem.lv.

Liepājas pilsētas domē iesniegts šāds likumprojekts, vēsta portāls. 

Plāns ir realizēt pieminekli skulptūras formā, kas atgādinātu par bezvēsts pazudušajiem bērniem valstī. Šāds piemineklis mazinātu vienaldzību līdzpilsoņos un glabātu nelaimīgo bērnu piemiņu.

Deputāts Agešins atsaucas uz neseno mazā Ivana traģēdiju. "Katrs šīs sāpes izjuta kā savējās. Bet diemžēl tas nav vienīgais gadījums. Ir pamatotas bažas, ka gūtā mācība ar laiku aizmirsīsies. Valsts policijas statistikas dati rāda, ka Latvijā katru gadu pazūd 800 – 1000 cilvēku, tostarp desmitiem bērnu. Salīdzinot pēdējo gadu tendences, 2017. gadā sešu mēnešu laikā pazudis 91 bērns. 71 no viņiem ir izdevies atrast, bet 20 nepilngadīgie joprojām ir meklēšanā. Tāpēc izstrādāju lēmuma projektu," sacīja deputāts.

Uz "Kurzemes vārda" jautājumu, vai līdzekļus tomēr nebūtu mērķtiecīgi novirzīt, piemēram, pasākumiem, kas mazinātu bērnu vēlmi klaiņot, deputāts atzīmēja, ka arī šis jautājums esot "Saskaņas" dienaskārtībā. "Mēs gatavojam ierosinājumu pilsētas domei par tā dēvēto bērnu istabu izveidi Laumas, Karostas un Tosmares mikrorajonos. Augustā šis jautājums tiks aktualizēts," vēstīts Liepājas medijos.

Kā zināms, traģēdija ar mazo Ivanu Berladinu pāršalca visu valsti. Viņu kā bezvēsts pazudušu Liepājas reģionā meklēja 10 dienas, līdz atrada mirušu mežā Dubeņos.

Vieta, kur atrada mirušā Ivana ķermeni

Gan pie mirušā puisēna mājas Pāvilostas ielā 1, gan meža brikšņos Dubešos, kur zēna līķi atrada, cilvēki turpina nolikt ziedus ...

gallery icon
13

Mazā Ivana guldīšana zemes klēpī

Atvadas no 5 gadus vecā Ivana Berladina Garnizona kapsētā.

gallery icon
57

Katedrālē Karostā cilvēki klusu piemin mirušo Ivanu

Trešdien Karostas Svētā Nikolaja jūras katedrālē notika aizlūgums par piecus gadus veco Ivanu Berladinu.

gallery icon
9