foto: Publicitātes foto
Liepājnieki Brīvības svētkus atzīmē ar dalību orientēšanās spēlēs
Ar 1307 atraktīviem un pozitīvi noskaņotiem dalībniekiem Liepājā aizvadītas jau sestās orientēšanās spēles “Liepājas pēdas Latvijā”.
Novadu ziņas
2017. gada 4. maijs, 20:00

Liepājnieki Brīvības svētkus atzīmē ar dalību orientēšanās spēlēs

Kasjauns.lv

Ar 1307 atraktīviem un pozitīvi noskaņotiem dalībniekiem Liepājā aizvadītas jau sestās orientēšanās spēles “Liepājas pēdas Latvijā”, kas katru gadu 4.maijā tiek organizētas par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai. Šogad orientēšanās spēlēs 1. vietu no kājāmgājējiem ieguva komanda “Astarieši”, no velobraucējiem komanda “Dzīvība ir kustībā”, savukārt no autobraucējiem komanda “Skandi Motors ekipāža Nr. 1.” 1. vietu ieguvēji balvā saņēma biļetes uz festivālu “Summer Sound”.

Kājāmgājēju kategorijā 2. vietu saņēma komanda “OLIMPIC LIEPAJNIEKEN”, bet 3. vietu – komanda “LIEPĀJAS SKANĪGĀS STĪGAS”, velobraucēju kategorijā 2. vietu izcīnīja komanda “MIN TIE, KAS VAR”, bet 3. vietu komanda “TURLAVIEŠI”. Savukārt no autobraucējiem 2. ieguva komanda “FERMA”, bet 3.vietu izcīnīja komanda “PIECI VILKI”.

2. vietas ieguvēji balvā saņēma braucienu ar kuģīti pa ostas akvatoriju, bet 3. vietas ieguvēji – Liepājas Olimpiskā centra SPA apmeklējumu visai komandai.

Rezultāti no spēlēm un visu kontrolpunktu uzvarētāju saraksts būs pieejams pašvaldības mājas lapā www.liepaja.lv sadaļā Sabiedrība/ Liepājas pēdas Latvijā 2017/ Orientēšanās spēļu rezultāti.

Spēles arī šogad vadīja atraktīvais Renārs Zeltiņš, bet spēļu noslēgumā Liepājas Olimpiskajā centrā uzstājās grupa “Gain Fast” un ielu vingrotāji ar īpašu šovu.

Arī šogad par aktivitātēm un atrakcijām kontrolpunktos rūpējās pašvaldības iepirkumu konkursā uzvarējusī SIA „Mācību un konsultāciju centrs ABC”.  Svētku organizēšanā palīdzēja arī aptuveni 80 brīvprātīgie, kā arī 20 pašvaldības darbinieki, kas gādāja par to, lai dalībnieki justos komfortabli.

Kopumā orientēšanās spēlēs “Liepājas pēdas Latvijā” šogad startēja 1307 dalībnieki. 109 kājāmgājēju komandas ar 476 dalībniekiem, 119 velobraucēju komandas ar 494 dalībniekiem un 74 autobraucēju komandas ar 337 dalībniekiem. Jau tradicionāli viskuplāk pārstāvētais pārvietošanās veids bija velobraucēji.

Spēles šogad norisinājās jau sesto gadu un tiek rīkotas ar mērķi iepazīt Liepāju vēl labāk, atceroties gan dažādus vēsturiskus notikumus, gan uzzinot par jauniem pilsētas objektiem, izveidotiem uzņēmumiem un radītiem pakalpojumiem.