foto: LETA
Eksprezidents Bērziņš startēs pašvaldību vēlēšanās
Bijušais prezidents Andris Bērziņš.
Politika
2017. gada 21. aprīlis, 13:08

Eksprezidents Bērziņš startēs pašvaldību vēlēšanās

Kasjauns.lv / LETA

(Ziņa papildināta plkst.14.56) Rīgas domes vēlēšanās plāno startēt arī eksprezidents Andris Bērziņš, vēstī Latvijas Televīzijas Ziņu dienests. 

LTV ziņo, ka Bērziņš ar otro numuru startēs no ZZS saraksta. 

Bērziņš esot devis savu piekrišanu kandidēšanai, un sagaidāms, ka partija savu sarakstu varētu iesniegt piektdien. 

Pašvaldību vēlēšanas notiks šogad 3.jūnijā. 

Lēmums par Bērziņa kandidēšanu pieņemts abpusējās sarunās, kurās viņš pauda gatavību "nākt un strādāt", norādīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Neviens nevar apšaubīt eksprezidenta erudīciju, kā arī zināšanas, lielo pieredzi un profesionālismu tautsaimniecības jomā un politisko procesu vadīšanā, uzsvēru ZZS līderis.

Bijušais Valsts prezidents vēlas palīdzēt, un tas ir ļoti labs signāls arī citiem agrāk aktīviem politiķiem pēc kāda laika piekrist jauniem izaicinājumiem, piebilda Brigmanis.

Arī pats Bērziņš skaidro, ka lēmumu kandidēt pieņēmis, jo vēlas dalīties ar savu iegūto pieredzi tautsaimniecībā, ekonomikā un politikā. "Kā bijušais Latvijas Valsts prezidents esmu gatavs ieguldīt visas savas zināšanas, lai Rīga būtu ne vien Baltijas valstu centrs ģeogrāfiski, bet arī raugoties no finanšu, kultūras un politikas rakursa. ZZS esmu izvēlējies, jo man vienmēr ir bijusi sapratne par šī politiskā spēka idejām un uzskatiem, proti, ka katram no mums ir jābūt saimniekam savā zemē. ZZS šobrīd ir vadošais spēks valdībā, un ar savu ieguldījumu palīdzēšu to attīstīt," par Bērziņa pausto vēstīts rakstā ZZS mājaslapā.

Galerijās: bijušais Latvijas 1.pāris
 

Eksprezidents Andris Bērziņš ar kundzi Daci Seisumu

gallery icon
10

Latvijas pirmā lēdija Dace Seisuma un viņas stils

gallery icon
11