Šlesera partija „uzmet” koncerta organizatorus?
Sabiedrība
2009. gada 28. maijs, 12:19

Šlesera partija „uzmet” koncerta organizatorus?

Jauns.lv

2., 3. un 4. jūnijā ar Latvijā populāru mūziķu priekšnesumiem un Lietuvā atzītā stīgu orķestra „Cemerata Klaipēda” uzstāšanos tika plānoti „Ģimenes koncerti Ķīpsalā”. Krīzes dēļ tie tomēr nenotiks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Ekonomiskās krīzes un nesamērīgo izmaksu dēļ koncerti tiek atcelti uz nenoteiktu laiku,” šodien ziņo pasākuma organizators, ierakstu kompānijas „Mediascala Records” valdes priekšsēdētājs Gatis Lazdāns, paužot sarūgtinājumu, ka krīze ir skārusi būtiskāko punktu – kultūru, kas veicina gan garīgo, gan ekonomisko augšupeju. „Tieši kultūras un garīgo vērtību bads var veicināt sabiedrības pašsairšanu”, uzskata Lazdāns, atklājot, ka sākotnēji par koncertu sponsoru bija piekritusi kļūt „Latvijas Pirmā Partija/ Latvijas ceļš” ar Aināru Šleseru priekšgalā. Taču viņi neilgi pirms pasākuma koncerta organizatorus „uzmetuši” un paziņojuši, ka solīto naudas summu koncertu rīkošanai tomēr nedošot. „Protams, jūtos „uzmests”! Jau gatavojos līguma parakstīšanai, bet uzzināju, ka politiķi ir pārdomājuši. Informāciju par koncertiem viņi bija ievietojuši pat savā interneta mājas lapā! Pēc partijas atteikuma tik īsā laikā jaunus koncerta sponsorus pašreizējā ekonomiskā atrast bija neiespējami!” — nikns ir koncerta rīkotājs Gatis Lazdāns.

„Ģimenes koncertos Ķīpsalā” bija paredzēti šobrīd aktuālu un populāru mūziķu uzstāšanās, un sava talanta cienītājus vienkopus bija gatavi priecēt Olga Rajecka, Lauris Reiniks, Jānis Stībelis, AIVO, Deniss Paškevičs un Kristīna Zaharova. Noslēgumā tika gaidīti viesi no Lietuvas – kaimiņzemē atzītais stīgu orķestris „Cemerata Klaipēda”, kas bija gatavojušies Latvijas publiku priecēt ar īpašu Raimonda Paula melodiju programmu.

Koncertu organizatori ziņo, ka par„Ģimenes koncertu Ķīpsalā”  biļetēm samaksāto naudu iespējams saņemt atpakaļ, un iegādātās biļetes iespējams arī apmainīt pret biļetēm uz „Vislatvijas Jāņu pasākumu” Jēkabpilī 23. jūnijā, kur muzicēs grupa „Labvēlīgais Tips”, „Latgales dāmu pops”, dziedātājs AIVO un pasākumu vadīs Radio SWH ētera balss Andris Freidenfelds jeb Fredis. Pasākuma gaitā plānots nobaudīt lielāko siera rituli Latvijā un aizdegt Lielāko uz plosta peldošo ugunskuru.

Inta Mengiša/ foto: no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva