Pēteris Kļava neapskauž Bērnu slimnīcas smerdeļu pēcnāves dzīvi
Sabiedrība
2009. gada 6. novembris, 08:46

Pēteris Kļava neapskauž Bērnu slimnīcas smerdeļu pēcnāves dzīvi

Jauns.lv

Bērnu slimnīcas reanimācijas ārsts anesteziologs Pēteris Kļava asiem vārdiem lamā amatpersonas, kuras iedzīvojušās uz Bērnu slimnīcas būvdarbu rēķina.

„Jau labu laiku Eiropa Latvijai teica: „Jūs pārāk trekni zogat, mēs pat tā nevaram atļauties!” Nu tam ir pierādījums. Ļoti liela mūsu sabiedrības daļa ir nožēlojama, bet ne visa. Gribu izteikt lielu pateicību tiem cilvēkiem, kuri ir spiesti maksāt šajā nu par derdzīgu kļuvušajā valstī par šo smerdeļu - dzīvnieku - parazītu nodarīto. Es kā cilvēks, kurš ir pētījis pēcnāves dzīvi, neapskaužu šo smerdeļu un viņu radinieku nākotni, tā ir visnotaļ apraudāma,” kasjauns.lv teica Kļava.

Tajā pašā laikā ārsts aicina sabiedrību nodalīt šo noziedznieku nodarīto no bērnu slimnīcas godprātīgo ārstu un māsiņu darba, kuri cīnās par bērnu dzīvību.

„Es varu izteikties kā Bērnu slimnīcas reanimācijas ārsts un vēlos norobežoties no šā skandāla politekonomiskās puses. Mēs kolektīvā visi jūtamies neomulīgi, jo ēna krīt pār visiem, kaut arī to neesam pelnījuši. Gribu lūgt sabiedrību nodalīt šo netīro skandālu no dzīvības glābšanas darba.

Ir sāpīgs rūgtums un pretīgums pret cilvēkiem, pie kuriem atrada šos 700 000 latu. Es nezinu, kas tā ir par naudu. Tomēr varu teikt, ka to cilvēku ziedojumi, kas bija veltīti konkrētām lietām – medicīniskajai aparatūrai, nenogūla vis kaut kādu cilvēku seifos, bet tik tiešām bija izlietoti paredzētajam. Es gan nezinu, kā ir izlietota nauda, kas paredzēta jaunās vecāku kopmītnes celtniecībai. Par to ir jāprasa atbildība no tiem, kas to ceļ. Katrs par savu atbildību pats atbild Dieva priekšā.

Katrā ziņā šis skandāls ir ļoti liels nesmukums – spļāviens cilvēkiem sejā. Jau tā šobrīd šajā valstī nav kam uzticēties. Un ja vēl tas viss saistīts ar bērnu dzīvību?! Tas ir briesmīgi! Tas pamatīgi iedragājis jau tā plāno dimensiju, kas saistīta ar medicīnu, izglītību un kultūru. Šo uzticības plaisu būs ļoti grūti aizlāpīt,” turpina Kļava.

Viņš TEIC, ka skandāls ap Bērnu slimnīcas būvdarbiem kārtējo reizi pierādījis vēsturisko patiesību, ka vislielākās zādzības notiek tirgus laukuma drūzmā. Viduslaikos, kad tirgus laukumā sārtos dedzināja zagļus un viņiem cirta nost rokas, visvairāk zādzību notika tieši tirgus placī, kad sanākušie tautas pūļi noskatījās zagļu sodīšanā. Garnadži senajos laikos, izmantodami tautas aizgrābtību ar zagļu sodīšanas procesa vērošanu, iespraucās pūlī un nemanāmi iztukšoja sanākušo cilvēku kabatas un somas. Tā tas noticis arī šoreiz.

Elmārs Barkāns / Foto: LETA